Miko


Kunststofdivisie Miko versterkt aanwezigheid in Duitstalig Europa

Turnhout, 22 maart 2007 - MPC-HORDIJK is de nieuwe naam van de kunststofverpakkingsactiviteiten van de Miko-groep in Duitsland. Dit maakte de op de Eurolist by Euronext Brussels genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist Miko vandaag bekend. Met de nieuwe firma MPC- HORDIJK wil de kunststofverpakkingsdivisie van Miko zijn positie op de Europese Duitstalige markt verder versterken.

Miko's kunststofdivisie, MPC-DG Plastics, is sinds 2001 in de Duitse markt actief. Tot voor kort was zij voor 51 % aandeelhouder van MPC-GROTENHUIS. Recentelijk nam Miko de resterende 49 % van Grotenhuis over, waarna 30 % van de aandelen werden doorverkocht aan Hordijk, een Nederlandse firma die de laatste jaren bijzonder actief is in de Duitstalige markt van kunststofverpakkingen.

Hordijk is net als MPC-DG Plastics gespecialiseerd in kunststofverpakkingen voor de voedingsindustrie en beide firma's zijn overtuigd van de enorme groeipotentie van de Duitstalige markt. Daar waar MPC-DG Plastics gespecialiseerd is in enerzijds hoogwaardige grote thermoformeerproducten, zoals schalen voor kant-en-klaar maaltijden, en anderzijds in spuitgiettechnologie, waaronder In Mould Labelling - dit is een technologie, waarbij tijdens het spuitgietproces een veelkleurig bedrukt kunststofetiket in de verpakking wordt geïntegreerd - is Hordijk vooral gericht op PET-producten met als unieke eigenschappen dat deze toelaten om kristalheldere recipiënten te produceren, alsook dat zij voor voedingsproducten een langere versheidsperiode garanderen. Deze producten kenden de laatste jaren eveneens een sterke groei.

Als gevolg van de doorverkoop van 30 % van de aandelen aan Hordijk ontstaat er een nieuwe firma die een breed scala aan complementaire verpakkingsoplossingen aan de klanten kan aanbieden. MPC-HORDIJK zal zich zodoende kunnen richten op vier belangrijke marktsegmenten: kant-en-klaar maaltijdschalen en spuitgietwerk inclusief In Mould Labelling van het bedrijf MPC-DG Plastics
PET-producten van de firma Hordijk
seal-folie geleverd door de Italiaanse firma Technopack C-PET schalen die zeer hoge temperaturen aankunnen, en die vervaardigd worden door het Israëlische bedrijf MCP Performance Plastic.

Om de verkoopactiviteiten een extra impuls te geven zijn er tevens twee extra commerciële medewerkers aangetrokken die dit productengamma zullen gaan verkopen in het noordelijk en zuidelijk Duitstalige Europese gebied.

OVER MIKO
Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 30-tal jaren in kunststofverpakkingen, en werd in 1998 geïntroduceerd op Eurolist by Euronext Brussels. Miko volgt een "tweepijlerstrategie" waarbij de kernactiviteiten - koffieservice en kunststofverpakkingen - nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep stelt 540 mensen te werk en haalde in 2006 een omzet van 90,56 miljoen euro. Momenteel is 44 % hiervan voor rekening van de kunststofdivisie. De overige 56 % wordt gerealiseerd door de koffieserviceafdeling. Het is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Nederland, Engeland, Duitsland, Polen, Tsjechië en Slowakije.

EINDE