25.01.2007 / 01:03 / Ru briek: Informatief / Organisatie:

PS3 wordt op 23 maart 2007 uitgebracht in Europa en Australazië

LONDEN, January 25 /PRNewswire/ --


- Meer dan 30 titels voor uitgifteperiode


- 1 miljoen eenheden verwacht voor eerste uitgifteperiode

Sony Computer Entertainment Europe heeft vandaag aangekondigd dat PLAYSTATION(R)3 op 23 maart 2007 zal worden uitgebracht in de PAL-gebieden van Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Australasia tegen een prijs van EUR 599 (GBP 425, AUD 999,95, NZ 1199,95).

Terwijl het voldoet aan de vraag van de detailhandel en consumenten, heeft SCEE bevestigd dat oorspronkelijk alleen het 60GB-model beschikbaar zou zijn en dat het 20GB-model afhankelijk van de vraag later in het jaar volgt.

Verwacht wordt dat één miljoen PS3-eenheden beschikbaar zullen worden gesteld tijdens de eerste uitgifteperiode.

SCEE heeft ook een sterrenuitgiftelijst aangekondigd van meer dan 30 spel titels voor PS3, waaronder lang verwachte titels die zijn uitgegeven door SCEE, zoals Resistance: Fall of Man(TM), MotorStorm(TM), Genji(TM): Days of the Blade, FORMULA ONE(TM) CHAMPIONSHIP EDITION en Ridge Racer(TM) 7. Een uitzonderlijke reeks titels in ieder genre van 's werelds leidende derdenuitgevers, waaronder Electronic Arts, Activision, Namco Bandai, Sega, Take 2, Ubisoft, Vivendi Universal en Sony Online Entertainment, zal bij de uitgifte ook beschikbaar zijn.

Naast spellen op disk zal een spannende reeks complete, downloadbare spellen debuteren op het PLAYSTATION(R)Network. Hier zullen speliconen bij zitten als Tekken(R) 5: Dark Resurrection en Gran Turismo(R) HD Concept; het complete PS3-debuut van de succesvolle franchise Gran Turismo, gerealiseerd met volledige visuele HD-kwaliteit (1080p). Het door Polyphony Digital Inc gecreëerde en door Sony Computer Entertainment uitgegeven Gran Turismo(R) HD Concept is door meer dan 350.000 gebruikers gedownload sinds het in december 2006 in Noord-Amerika en Japan is uitgebracht.

Ook zullen op het PLAYSTATION(R)Network hersenbrekers als Go! Sudoku en Go! Puzzle beschikbaar zijn, en innovatieve spellen als Blast Factor(TM) en flOw(TM), exclusief ontworpen voor PLAYSTATION 3 en wat de belofte waarmaakt om originele content te bieden die is gecreëerd door niet-traditionele ontwikkelaars en uitgevers.

Gelijktijdig met de Europese lancering zal er een nieuwe System Update worden uitgegeven om het entertainmentvermogen van PS3 verder te verbeteren.

Bij het aankondigen van de bijzonderheden van de lancering zei David Reeves, President van SCEE: "Na de enorm succesvolle lanceringen van PS3 in Japan en Noord-Amerika is het ons een geweldig genoegen om aanzienlijke aantallen PS3 naar de SCEE-gebieden te kunnen brengen. Om met meer dan 30 titels in ieder genre te kunnen lanceren laat zien dat dit onze sterkste uitgiftelijst is in de geschiedenis van PlayStation, en dat dit is waar PlayStation-fans in Europa om hebben geschreeuwd."

Lijst uitgiftetitels PLAYSTATION 3

Uitgiftetitel PS3 Uitgever Netwerk of disk

Resistance: Fall of Man(TM) SCEE Disk

MotorStorm(TM) SCEE Disk

Genji(TM): Days of the Blade SCEE Disk

FORMULA ONE(TM) CHAMPIONSHIP SCEE Disk
EDITION

Ridge Racer(TM) 7 SCEE Disk

Tekken(R) 5: Dark Resurrection SCEE Netwerk

Lemmings(TM) SCEE Netwerk

Go! Sudoku SCEE Netwerk

Go! Puzzle SCEE Netwerk

Blast Factor(TM) SCEE Netwerk

flOw(TM) SCEE Netwerk

Super Rub'a'Dub SCEE Netwerk

Call of Duty 3 Activision UK Ltd Disk

Marvel: Ultimate Alliance Activision UK Ltd Disk

Tony Hawks Project 8 Activision UK Ltd Disk

Gundam - Target in Sight Namco Bandai Games Disk

Full Auto(TM) 2: Battle Lines Sega(R)Europe Ltd Disk

Sonic the Hedgehog(TM) Sega(R)Europe Ltd Disk

Virtua Fighter(TM) 5 Sega(R)Europe Ltd Disk

Virtua Tennis(TM) 3 Sega(R)Europe Ltd Disk

World Snooker Championship Sega(R)Europe Ltd Disk 2007

NBA 2K7 Take 2 International SA Disk

NHL 2K7 Take 2 International SA Disk

Blazing Angels Squadrons of Ubisoft Entertainment SA Disk WWII

Enchanted Arms Ubisoft Entertainment SA Disk

Tom Clancy's Splinter Cell: Ubisoft Entertainment SA Disk Double Agent

The Elder Scrolls IV: Ubisoft Entertainment SA Disk Oblivion

Def Jam: Icon Electronic Arts Ltd Disk

Fight Night Round 3 Electronic Arts Ltd Disk

NBA Street 4 Homecourt 2007 Electronic Arts Ltd Disk

Need for Speed Carbon Electronic Arts Ltd Disk

The Godfather: The Don's Electronic Arts Ltd Disk Edition

Tiger Woods PGA Tour 2007 Electronic Arts Ltd Disk

Untold Legends: Dark Kingdom Electronic Arts Ltd Disk

F.E.A.R. Vivendi Universal Games Intl Disk
SA

Gripshift Sony Online Entertainment Netwerk

Bij lancering beschikbare randapparatuur PLAYSTATION 3

Randapparaat Adviesprijs in euro

SIXAXIS(TM) Wireless Controller EUR 49,99
Afstandsbediening blu-ray disc EUR 24,99
HDMI-kabel EUR 24,99
AV-kabel EUR 16,99
Component AV-kabel EUR 24,99
S Video-kabel EUR 16,99

Opmerkingen voor redacteuren:

Over Sony Computer Entertainment Europe Ltd.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), gevestigd in Londen, is verantwoordelijk voor de distributie, marketing en verkoop van software en hardware van PLAYSTATION(R)3, PlayStation(R)2 en PSP(R) (PlayStation(R
)Portable) in 102 gebieden in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Oceanië. SCEE zorgt ook voor de ontwikkeling, uitgifte, marketing en distributie van entertainmentsoftware voor deze formats en beheert de licentieprogramma's van derden voor de formats in deze gebieden. Vanaf zijn Europese debuut op 24 november 2000 tot eind september 2006 zijn meer dan 42 miljoen PlayStation 2-consoles verzonden in de SCEE-gebieden, meer dan 111 miljoen wereldwijd, wat het tot een van de meest succesvolle elektronische consumentenproducten in de geschiedenis maakt. Vanaf zijn Europese debuut op 1 september 2005 tot eind september 2006 zijn meer dan 8 miljoen PSP-systemen verzonden in de SCEE-gebieden en meer dan 22,9 miljoen zijn wereldwijd verzonden sinds zijn lancering in Japan in december 2004.

Meer informatie over PlayStation-producten kan worden gevonden op www.playstation.com en www.yourpsp.com of bezoek het Virtual Press Office op www.scee.presscentre.com.

PlayStation, PSP en het PlayStation-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. UMD (Universal Media Disc) is een handelsmerk van Sony Computer Entertainment Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

FORMULA ONE, FORMULA 1, F1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en vertalingen daarvan zijn handelsmerken van Formula One Licensing BV, een Formula One Group Company. Licentie door Formula One Administration Limited, een Formula One Group Company.

RIDGE RACER(TM)7(c) 2006 NAMCO BANDAI Games Inc. Uitgegeven door Sony Computer Entertainment Europe. Ontwikkeld door NAMCO BANDAI Games Inc. Alle rechten voorbehouden.

Contact:

Neem voor meer informatie contact op met: Nick Sharples (nick_sharples@scee.net) of Nick Caplin (nick_caplin@scee.net), Sony Computer Entertainment Europe Ltd, Tel:
+44-207-859-5301(5349) Fax: +44-207-859-5036