Succesvolle organisator van de week van Lean komt naar Utrecht


Actieweek voor Lean ook bij Goede Doelen Markt in Utrecht

UTRECHT, 20070320 -- Actienet is er in geslaagd Harry Loco naar Utrecht te halen. Harry is de man achter "de week van Lean" de zeer geslaagde goede doelen actie voor het naar zuurstof snakkende 3 jarige Groningse jongentje Lean. De protestzanger mobiliseerde een week het hele Noorden met dagelijkse updates in Noordelijke dagbladen, radio en TV.

Ook op de landelijke TV: Hart van Nederland (SBS6) is vorige week de zaak van Lean belicht, dat leverde een storm aan reacties op. D.m.v. sms acties op scholen, bij de FC Groningen en Hanzevast Capitals, en een afsluitend benefietconcert is er ¤ 2500 opgehaald door Harry Loco en Friends maar ook is de politiek aan het werk gezet voor Lean: Agnes Kant (SP) kreeg persoonlijk van Harry een brief van de ouders overhandigd.

De scholierenactie is inmiddels overgewaaid naar Gelderland waar 147 scholen zijn aangeschreven. Actienet gaat nu scholen in provincies aanschrijven om ook deze week mee te doen aan de actie voor Lean.

BENEFIET CONCERTEN EN OPTREDENS OPBRENGST VOOR GOEDE DOELEN

Op 23 maart 2007 vanaf 14.00 in het Zimihc gebouw (Bouwstraat 55) vindt een grote manifestatie plaats; een platform van grote en kleine goede doelen en overige acties.
De bedoeling is een overzicht te geven van wat er zo al op dat vlak in Nederland te vinden is. In de theaterzaal en twee subzalen presenteren actiebewegingen en goede doelen hun organisatie. Verder is er een gevarieerd programma met optredens van artiesten, veilingen, een bazaar en inzamelingen zoals bijvoorbeeld die voor oude brillen voor Afrika.
De NAH (stichting voor niet aangeboren hersenafwijkingen) is prominent met een stand aanwezig. De NAH stichting is de grote motor achter de sms actie voor Lean, en kan daar meer oververtellen. Voor langdurig zieke kinderen is er een mogelijkheid een wens te doen. Meer weten over goede doelen en hoe actie te voeren? Kom naar Utrecht. Eenieder die een oude bril of gehoorapparaat inlevert krijgt vier euro korting op de toegang




Informatie:
Algemeen: Gerard van Duin infovanduin@netscape.net
Vanaf donderdag: 06-48011522
Goede doelen markt: http://www.actienet.eu
Info Lean www.stichting-lean.nl
Sms* (nog de hele week) NAH KIDS naar: 4414