Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 23 maart

* "BEZORGDIENST" VERDOVENDE MIDDELEN OPGEROLD, 32 VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Rechercheurs van de Regionale Recherche Dienst van de politie Rotterdam Rijnmond hebben met de aanhouding van 32 verdachten een organisatie ontmanteld, die zich bezig hield met de handel in verdovende middelen en andere verboden zaken. Het succesvolle onderzoek startte in oktober 2006 naar aanleiding van binnengekomen informatie. Een aantal mensen had in Rotterdam een soort bezorgdienst opgezet voor verdovende middelen. Via verschillende telefoonnummers kon men cocaïne en XTC -pillen bestellen. Ze leverden de bestellingen af in Rotterdam en omstreken, als een soort postorderbedrijf. In Rotterdam -Zuid gebruikte men een woning voor de opslag van de drugs en daar werd ook het één en ander geprepareerd. Het rechercheteam heeft na een intensief onderzoek op 12, 13 en 14 februari jl. verschillende aanhoudingen verricht en er hebben op diverse locaties doorzoekingen plaatsgevonden. In het onderzoek zijn tot nu toe 32 verdachten aangehouden, onder wie 17 kernleden van deze misdaadorganisatie. Verder zijn het dealers, koeriers en klanten. De verdachten variëren in leeftijd van 23 tot 61 jaar oud en hebben de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Van hen zitten er 13 in voorlopige hechtenis.
Bij de zoekingen heeft de politie diverse kilo's cocaïne en een paar duizend XTC -pillen in beslag genomen, alsmede een vuurwapen.

De klantenkring die gebruik maakte van de diensten van de bezorgdienst was nogal gevarieerd. Politie en Justitie beraden zich nog over de stappen die tegen hen genomen worden. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden verwacht. De 7 hoofdverdachten moeten 24 mei pro forma bij de rechtbank komen. Een aantal andere verdachten moeten zich in mei bij de politierechter verantwoorden.
(Persofficier van Justitie)


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA BEROVING AUTO
RHOON- De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag een nog onbekende man aan na een beroving van een auto. Rond drie uur werd een 41-jarige man uit Rhoon op de Heuvelsteijn beroofd van zijn auto. Hij werd bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, waarna de onbekende man er met de auto in de richting van Barendrecht vandoor ging. Politiemensen zagen na de melding de auto rijden en zetten direct de achtervolging in. Na een uitgebreide achtervolging door enkele politieauto's, waarbij de verdachte ook nog een politieauto ramde, kon de auto op de Groene Kruisweg worden klemgereden. De verdachte is vervolgens aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor.


* HENNEPDROGERIJ OPGEROLD
SPIJKENISSE - De politie heeft een hennepdrogerij opgerold. Donderdagmorgen rond tien uur ontdekten agenten op het Noordeinde een hennepdrogerij. In de omgeving van de kwekerij werd de eerste verdachte aangehouden. De tweede verdachte meldde zichzelf in de loop van de dag op het politiebureau. Het gaat om twee mannen uit Spijkenisse van 35 en 41 jaar oud. Het politiepersoneel nam ongeveer 125 kilo henneptoppen en diverse goederen in beslag die gebruikt worden voor het drogen. Deze zijn vernietigd. Energiebedrijf ENECO doet onderzoek naar de diefstal van stroom. De politie stelt een nader onderzoek in.

Uitgave donderdag 22 maart

* POLITIE HOUDT VIJF MANNEN AAN NA VECHTPARTIJ

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft woensdagavond vijf Rotterdammers (16 tot 20 jaar oud) aangehouden na een vechtpartij op de Overijsselsestraat. Rond half tien ontstond een vechtpartij tussen verschillende jongeren. Getuigen zagen dat één van de betrokkenen een vuurwapen had, waarop direct een onderzoek volgde. In een tram op de Randweg werden twee 17-jarige Rotterdammers aangehouden. Eén van hen had vermoedelijk een steekwond opgelopen en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De drie andere verdachten werden na een onderzoek in de omgeving aangehouden. Op aanwijzingen van het getuigen, werd onder een geparkeerde auto in de Overijsselsestraat, een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De verdachten werden overgebracht naar een politiebureau. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT MINDERJARIGEN NA AUTODIEFSTAL AAN

HOOGVLIET - Politiemensen van het district Zuid arresteerden woensdagavond twee minderjarigen na de diefstal van een auto die geparkeerd stond aan de Stormshoek. Rond negen uur kreeg de politie de melding dat een groep jongeren een auto had weggenomen, waarop meteen een onderzoek werd ingesteld. De auto kwam op de Cromme Meth tot stilstand. Vrijwel op hetzelfde ogenblik kwam de politie aanrijden en zette te voet de achtervolging in. Een 15-jarig meisje uit Hoogvliet werd aangehouden. Tijdens een onderzoek in de omgeving hield een andere eenheid van de politie een 17-jarige meisje uit Hoogvliet aan in een tuin aan de Walraven van Hallstraat. De politie stelt een nader onderzoek in naar de andere verdachten.

Uitgave woensdag 21 maart

* AUTO TE WATER
ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt de toedracht van een incident waarbij een auto te water kwam. In de nacht van dinsdag op woensdag ging de Botlekbrug omhoog. Daarbij zagen de brugwachter en een schipper een auto aan komen rijden die tegen de slagboom aan botste en vervolgens het water in reed. Duikers van de brandweer en diversen schepen van de hulpdiensten voerden onderzoek uit. Een peilboot van de Havendienst heeft in de ochtend de auto gelokaliseerd bij de West-peiler van de Botlekbrug. Duikers onderzoeken de auto en deze zal in de loop van de woensdag uit het water worden getakeld. De politie doet onderzoek naar de toedracht van dit incident.


* 11 AANHOUDINGEN NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft elf jongeren aangehouden na een ruzie bij een school, die ontaardde in een steekpartij. Dinsdagmiddag rond twee uur ontstond door nog onbekende oorzaak een vechtpartij op een plein bij een school aan de Van Benthemstraat. Eén jongeman raakte gewond door een steekwapen. Getuigen gaven aan dat er mogelijk iemand met een vuurwapen was gezien en dat één van de betrokkenen bij de vechtpartij de school zou zijn binnengegaan. De politie besloot de school te ontruimen en zette daarbij een arrestatieteam in. Het gebouw werd nauwkeurig doorzocht, maar er werd niemand aangetroffen. In totaal werden 11 verdachten aangehouden in de leeftijd van 15 (1), 16 (2), 17 (3), 18 (1), 19 (3) en 20 (1). Politiepersoneel vond bij een verdachte, die kort na het incident op het Hofplein werd aangehouden, een vuurwapen. Dit wapen werd in beslag genomen. De Rotterdammers zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. Bij de steekpartij raakte een 21-jarige Rotterdamse man gewond, hij liep beenletsel op. Hij zat niet op de betreffende school. Het slachtoffer is naar het Eramus MC ziekenhuis vervoerd. In de loop van woensdagochtend zijn twee 17-jarige verdachten op vrije voeten gesteld, terwijl de anderen in verzekering zijn gesteld. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. De politie heeft een rechercheteam geformeerd, dat de precieze toedracht van de steekpartij onderzoekt.

Copyright © 2007 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer