Ingezonden persbericht


Persbericht
Bestemd voor directe publicatie

Datum: 23 maart 2007

De ZorgZaak: de Alfahulp verdient beter!

Alfahulpen kunnen bij de ZorgZaak E 13,50 per uur declareren. De meeste thuiszorgorganisaties gaan tot maximaal E 12,20. Schandalig weinig, vindt de ZorgZaak, voor mensen die van dit bedrag alles nog moeten regelen, zoals pensioenen en verzekeringen.

Zelfstandige ondernemers in de zorg
Al jaren maakt de ZorgZaak zich sterk om de vergoedingen die gedeclareerd kunnen worden door verzorgenden zo hoog mogelijk te laten zijn. Deze zorgverleners werken als zelfstandige ondernemers en moeten pensioen, scholing, verzekeringen etc. zelf bekostigen. Daarom moeten ze hoge bruto uurvergoedingen kunnen declareren.

Waardering
'De mensen die het werk doen moeten de meeste waardering krijgen' meent Femke Spiering, directeur van de ZorgZaak. 'Via de AWBZ konden de huishoudelijke hulpen zelfs nog E 3,00 meer declareren. Door de invoering van de WMO en de daaraan gekoppelde maximale uurvergoeding, respectievelijk bezuinigingen, moesten de zorgverleners en de ZorgZaak helaas zakken in de uurvergoeding. De alfahulpen kunnen bij de ZorgZaak nog E 13,50 declareren, wat bij de meeste thuiszorgaanbieders maar E 12,20 is' licht ze toe. 'Steeds meer alfahulpen zien dit en stappen, regelmatig zelfs samen met hun cliënten, over naar de ZorgZaak. Een logisch gevolg van alle bezuinigingsmaatregelen door de WMO. De hulpen en klanten kiezen terecht zelf. Wij blijven vechten voor een hogere vergoeding voor de zelfstandige huishoudelijke hulpen' vertelt Spiering verder.

Kostenbeheersing
De ZorgZaak werkt vanuit één kantoor in Hoogeveen en een parttime steunpunt in Norg. Zo voorzien ze in alle Drentse gemeenten en de gemeente Haren, de cliënten van zorg. Want hoe minder kosten er voor huisvesting etc. zijn, hoe meer financiële ruimte er voor de verzorgenden is.

Over de ZorgZaak

De ZorgZaak is een bemiddelingsbureau in (thuis)zorg. Het werkgebied omvat de provincie Drenthe en de kop van Overijssel. Met ruim 700 vrijgevestigde hulpverleners biedt de ZorgZaak uitgebreide dienstverlening op het terrein van gezinszorg, zorg voor en begeleiding van verstandelijk gehandicapten, ouderenzorg, verpleeg(t)huiszorg, intensieve thuiszorg en huishoudelijke verzorging.


---

Einde persbericht
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Femke Spiering, Algemeen directeur
Telefoon: 0528-341 965

De ZorgZaak

Crerarstraat 10

7901 AE Hoogeveen

0528 - 341 965

www.zorgzaak.nl


---- --