Gemeente Heerlen

Feest op 23 maart
Hoofdprijs Beren voor Berenactie naar Eikenderveld

Op Basisschool Eikenderveld is het feest op vrijdag 23 maart. Een pannenkoekenfeest, om precies te zijn. Want deze school heeft met 125 leerlingen 604 beren verzameld en is daardoor winnaar van de hoofdprijs van de Beren voor Berenactie! En dat betekent dat Zoop-sterren Bastiaan en Moes pannenkoeken gaan bakken voor de hele school. Dat wordt smikkelen en smullen én vooral heel erg leuk!

Ook komt de ambassadeur van Bosnië en Herzegovina, dhr Fuad Sabeta, aardrijkskundeles geven aan de leerlingen van groep 6, 7 en 8. Omdat de Heerlense leerlingen zo begaan zijn met kinderen die het minder goed hebben trakteert wethouder Riet de Wit alle kinderen van de school op een ijsje. Ze krijgen hiervoor een tegoedbon die bij mooi weer ingewisseld kan worden. Het feest wordt afgesloten met het vertrek en uitzwaaien van de Beren-express, een speciale vrachtwagen die de beren in Eikenderveld komt ophalen.

Beren voor Berenactie
Initiatiefnemer van deze actie is Tefal dat dit jaar 40 jaar bestaat en op zaterdag 24 maart de eerste Nationale Pannenkoekdag in Nederland organiseert. Doel was zoveel mogelijk speelgoedberen te verzamelen voor kinderen op basisscholen, internaten en vluchtelingenkampen in Bosnie en Herzegovina. De link met de speelgoedberen is het Berenbos in Ouwehands Dierenpark waar Tefal komende zaterdag een jubileumcheque overhandigt voor het welzijn van de beren (dans- en circusberen uit Ost-Europa waaronder Bosnie). Basisschool Eikenderveld haalde het meeste beren per leerling op en won daarom de hoofdprijs: een pannenkoekenfeest. Meer informatie over de Beren voor Berenactie is te vinden op www.pannenkoekdag.nl.

Programma 23 maart
11.30 uur aardrijkskundeles door Ambassadeur Fuad Sabeta van Bosnië en Herzegovina 12.00 uur pannenkoeken bakken en eten met Zoop-sterren Bastiaan en Moes 12.30 uur uitreiken ijsjestegoedbon door wethouder Riet de Wit ca.14.00 uur uitzwaaien Beren-express

Noot voor de pers: u bent van harte welkom het programma bij te wonen. Basisschool Eikenderveld ligt aan de St. Angelastraat 11 in Heerlen.

HEERLEN, 22 maart 2007
Concernstaf Communicatie
Francine Pelzers
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --