Gemeente Utrecht

Embargo tot vrijdag 23 maart 2007 tot 18.00 uur

Domtoren in Goud voor de heer F. Zweers

Op vrijdag 23 maart 2007 reikt de burgemeester van Utrecht, mevrouw mr. A.H. Brouwer-Korf, een Domtoren in Goud uit aan de heer F. Zweers (45) ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het Café De Body Talk.

Op 27 februari 2007 vierde Café de Bodytalk aan de Oudegracht zijn 20e verjaardag. Het is daarmee het oudste horecatrefpunt voor homoseksuele mannen en lesbische vrouwen. Het café wordt al die tijd gerund door de eigenaar de heer Feibe Zweers. De afgelopen twee decennia heeft hij zich -vooral op de achtergrond- ingespannen om het café tot een prominent trefpunt te maken voor een specifieke doelgroep in de stad. Daarbij zette hij zich intensief in om de samenwerking te bevorderen met allerlei organisaties op het gebied van homo-emancipatie. Bij de heer Zweers komt op de eerste plaats dat zijn gasten zich thuis voelen in het café en op het terras aan de werf. Veiligheid, samenwerking en toegankelijkheid voor iedereen staan daarbij voorop, ongeacht ras, huidskleur, geloof, of geaardheid.

De heer Zweers is vanaf de start in 1996 nauw betrokken bij de logistieke organisatie van het MidZomerGrachtFestival. Het Festival staat na 11 jaar nog altijd bekend als een van de voorbeeldfestivals dat bijdraagt aan de homo-emancipatie en -integratie.

Er is veel waardering voor zijn bijzondere inzet gedurende de afgelopen twintig jaar.

De Domtoren in Goud is een op 24 februari 1998 door burgemeester en wethouders van Utrecht ingestelde blijk van waardering voor vrijwilligers die zich langdurig voor de stad en het vrijwilligerswerk hebben ingezet.

Noot voor de media

De Domtoren in Goud wordt op vrijdag 23 maart om 18.00 uur uitgereikt tijdens een receptie in het Café Body Talk, Oudegracht 64. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

J.C.M. Kuperus

Kabinet en Externe Betrekkingen

Email secretarie@utrecht.nl

Telefoon 030 - 286 10 41