Gemeente Brunssum

Brunssum en Provincie maken afspraken over vitale buurten

De gemeente Brunssum en de Provincie Limburg gaan samenwerken in het verbeteren van de leefbaarheid van Brunssumse buurten. Daartoe vindt op vrijdag 23 maart 2007 de ondertekening plaats van het `Afsprakenkader Vitale Kernen en Buurten'. Dit gebeurt tijdens een bezoek van gedeputeerde Herman Vrehen aan een aantal Brunssumse buurten. De overeenkomst wordt namens de gemeente door wethouder Peter Heinen getekend.

De Provincie Limburg wil met inzet van eigen middelen een bijdrage leveren aan de vitaliteit van Limburgse kernen en buurten. In de Limburgse kleine kernen en buurten verdwijnen steeds meer voorzieningen, sluit de woonkwaliteit niet goed aan bij de behoefte en vraagt de zorg voor ouderen steeds meer aandacht. Gemeenten staan voor de opgave om het ontstaan van probleemwijken met een onevenwichtige bevolkingssamenstelling, een slechte ruimtelijke inrichting en te weinig sociale samenhang tegen te gaan.

De afspraken die de gemeente Brunssum en de Provincie op 23 maart 2007 maken, hebben betrekking op, onder meer, de ontwikkeling van een verbeterd centrum, het wijkservicegebied Brunssum-Noord, en de Oostflank. Andere projecten waarvoor de Provincie kennis, subsidiemiddelen en organisatiekracht bijdraagt, zijn de Starterslening, Beschermd Stads- en Dorpsgezicht, de Brede Maatschappelijke Voorziening in Brunssum-West, en de revitalisering van de bedrijventerreinen.

Bezoek

De intentieovereenkomst wordt getekend tijdens een bezoek dat gedeputeerde Herman Vrehen op vrijdag 23 maart 2007 aan Brunssum brengt. Het programma van het bezoek ziet er als volgt uit:


- 10.00 uur: ontvangst aan achterzijde Emmastaete, Aristotelesstraat te Brunssum


- 10.00-11.00 uur: wandeling door woonwijk Emma en de wijk Treebeek. Tijdens deze wandeling wordt een bezoek gebracht aan, onder meer, de zorgwoningen in de vleugels van het Emmastaete, de hersaneringswerkzaamheden aan de Wenckebachstraat, en de basisschool St. Franciscus.


- 11.00 uur. Aankomst Plus Supermarkt aan de Schildstraat 14 in Treebeek. Hier vindt de ondertekening plaats. Aansluitend is er koffie en vlaai


- 11.30 uur. Einde bezoek.


- 22 maart 2007 -

---