Gemeente Sluis

Association Ramsgate Branch op vrijdag 23 maart 2007 in het Belfort te Sluis

PERSBERICHT - 23 maart 2007

Ontvangst Royal Naval Association Ramsgate Branch op vrijdag 23 maart 2007 in het Belfort te Sluis

Op vrijdag 23 maart 2007 ontvangt burgemeester Jaap Sala de Royal Naval Association Ramsgate Branch en de Algemene Vereniging Oud Personeel Koninklijke Marine, afdeling Zeeland in het Belfort te Sluis. Het bezoek vangt aan om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Verbroedering.
Op 14 oktober 2006 hebben de Royal Naval Association te Ramsgate, United Kingdom en de Algemene Vereniging Oud Personeel Koninklijke Marine, afdeling Zeeland zich officieel verbroederd met als doel het tot stand brengen en onderhouden van onderlinge vriendschapsbanden tussen beide verenigingen.
Van Engelse zijde waren delegaties van de Royal Marines en de Submariners Association aanwezig en van Nederlandse zijde een delegatie van Contact Oud Mariniers .
De verbroederingsovereenkomst werd ondertekend in aanwezigheid van de burgemeester van Ramsgate, de heer S. Ward en zijn echtgenote. Er werden diverse geschenken uitgewisseld en er werd getoast op de beide koninginnen.
Burgemeester S. Ward heeft toen een geschenk voor burgemeester Sala van de gemeente Sluis aangeboden aan de voorzitter van AVOM Zeeland, J. Laschunja en PR officer D. Barendrecht met het verzoek om dit geschenk aan de burgemeester van Sluis te overhandigen. Burgemeester Sala heeft het op 19 oktober 2006 in ontvangst genomen.

Bezoek (Zeeuws-)Vlaanderen.
Tijdens het weekend van 23, 24 en 25 maart 2007 brengt de Royal Naval Association een tegenbezoek aan. Tot het gezelschap behoren onder andere de burgemeester van Ramsgate, de heer S. Ward en echtgenote. De Engelse gasten komen aan op vrijdag 23 maart a.s. om 13.00 uur in Oostende en reizen af naar Sluis, alwaar burgemeester Jaap Sala hen zal verwelkomen in het Belfort te Sluis.

Programma:
23 maart:
14.00 uur : ontvangst in het Belfort te Sluis
17.00 uur : ontvangst in het gemeentehuis te Terneuzen 24 maart:
het gezelschap brengt overdag een bezoek aan het concentratiekamp te Breendonk en een bezoek aan het scheepvaartmuseum te Antwerpen.
In het Hotel Golden Tulip l Escaut te Terneuzen, alwaar de gasten zullen overnachten, wordt hen s avonds een warm en koud buffet met dans aangeboden. Een afvaardiging van het ex-marinepersoneel uit België alsook uit Frankrijk is uitgenodigd.

25 maart:
na het ontbijt keren de Engelse gasten terug naar Ramsgate.