Saxion Hogescholen
BR>

vr 23 maart 2007

Saxion start met Small Business & Retail Management in Deventer

Naast de al bestaande opleiding in Enschede, start Saxion Hogescholen in september van dit jaar ook in Deventer met de vierjarige opleiding Small Business & Retailmanagement. De opleiding zal zowel in voltijd als in deeltijd worden aangeboden.
Tijdens de Open Dag in Deventer op 23 maart kunnen belangstellenden zich persoonlijk laten voorlichten over deze opleiding.

De opleiding Small Business & Retail Management leidt studenten op tot toekomstig zelfstandig ondernemer of ondernemend manager. Binnen de opleiding kunnen studenten door middel van het Persoonlijk Opleidings Plan een groot deel van hun opleiding zelf vormgeven. De opleiding draagt er zorg voor, dat de student de deskundigheidsgebieden gericht op ondernemerschap voldoende beheerst.

De opleiding is dialoog-gestuurd - in samenspraak met de studieloopbaanbegeleider (docent) bepaalt de student zelf zijn of haar eigen specialisatie in de hogere jaren van de opleiding. Er wordt een beroep gedaan op een grote mate van ondernemendheid en zelfstandigheid. Zo wordt vanaf het begin gestimuleerd om theorie en praktijk voortdurend af te wisselen, in plaats van de theorie te gebruiken als springplank voor de praktijk. Small Business is de enige opleiding in Nederland die deze wisselwerking tussen praktijk en theorie consequent gedurende de gehele studie heeft doorgevoerd. De opleiding die al sinds 1996 in Enschede wordt aangeboden, wordt sinds 2001 als beste in Nederland beoordeeld.

Na afronding van de bachelor opleiding ontvangt de student het getuigschrift bachelor of commerce. Indien de student zich gedurende de opleiding specialiseert in de Food-sector, ontvangt hij bovendien het diploma "CBL-4". De opleiding Small Business & Retail Management van Saxion Hogescholen is daarvoor door het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) officieel gecertificeerd. Deze certificering houdt in, dat `Small Business' door het CBL wordt beschouwd én erkend als hét opleidingsinstituut bij uitstek voor hoger kader in de retailhandel.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------