KNHS


Dominique Filion wint Rabo Future Test
23 maart 2007
Dominique Filion

De eerste dag van Indoor Brabant verliep erg succesvol voor Dominique Filion. Zij noteerde namelijk gisteren met Raetsheren Naughty Boy (v.Acord II) in Den Bosch een score van 70, 83 % en schreef daarmee de Rabo Future Test voor combinaties in de leeftijdscategorie 21 tot 28 jaar, op haar naam.

Op de tweede plaats eindigde Angela van den Berg met haar paard Mix (v.Cocktail). Zij liet 68,24% noteren. De derde plek was voor Theo Hanzon met Idar (v.Darwin) met een score van 66,94 %. Hij werd gevolgd door Thamar Zweistra met Hexagonss Roumanda (v.Rubiquil).

De Rabo Future Test is op initiatief van oud-bondscoach en Olympisch jurylid Jan Peeters ontwikkeld in samenwerking met het Rabo Talentenplan en dient als stimulans voor jonge ruiters en amazones in Nederland die de overstap proberen te maken naar de seniorentop. De Rabo Future Test is een begeleidingsprogramma gebaseerd op een dressuurproef, de future test, die tussen het niveau van de Lichte Tour en de Grand Prix in zit. Op veel niveaus proberen ruiters en amazones aansluiting te vinden bij het grote deelnemersveld van senioren op landelijke, nationale en internationale wedstrijden. Dit is vaak erg moeilijk en levert nogal wat teleurstellingen op. De Rabo Future Test helpt ambitieuze dressuurruiters om een succesvolle overstap naar de Grand Prix te maken.

In december van elk jaar organiseert de KNHS een selectiedag voor alle Nederlandse dressuurruiters in de leeftijd van 21 t/m 28 jaar die minimaal in de klasse ZZzwaar met 1 winstpunt zijn opgenomen. Tijdens deze selectiedag selecteren Jan Peeters en bondscoaches Sjef Janssen en Tineke Bartels tussen de 8 en 12 talentvolle combinaties die vervolgens mogen deelnemen aan een trainings- en wedstrijdprogramma. Het trainingsprogramma bestaat uit 4 trainingen van Anky van Grunsven of Tineke Bartels, en 2 proefgerichte clinics van Jan Peeters. Daarnaast mogen de geselecteerde combinaties de future test rijden op Jumping Amsterdam, Indoor Brabant, CHIO Rotterdam en CDI Leeuwarden. Op deze manier krijgen zij een unieke kans om ervaring op te doen op grote internationale concoursen en worden ze begeleid door de top van de dressuurwereld.