Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond

Amersfoort: 23 maart 2007

Captain Manon Bollegraf maakt fed cup team bekend

Fed Cup captain Manon Bollegraf heeft vandaag de samenstelling van het Nederlands Fed Cup Team bekendgemaakt. Het team bestaat uit Michaëlla Krajicek, Elise Tamaëla, Nicole Thijssen en Pauline Wong. Naast teamcaptain Manon Bollegraf bestaat het begeleidingsteam uit Tom Nijssen (coach) en Claire Verheul (fysiotherapeut).

Programma

De kwalificatieronde van de Europees / Afrikaanse Zone Groep I wordt van maandag 16 tot en met zaterdag 21 april gespeeld op de gravelbanen van TC Lokomotiv, Plovdiv in Bulgarije. De zestien deelnemende landen worden verdeeld in vier poules van vier landen. De poulesamenstelling wordt per loting, die dinsdag 17 april om 12.00 uur plaatsvindt, bepaald. Van woensdag tot en met vrijdag worden de poulewedstrijden gespeeld. Op zaterdag spelen de nummers één van de vier poules een play-off om twee plaatsen voor het promotie / degradatie duel voor de wereldgroep II. Deze duels zijn gepland op 14 en 15 juli aanstaande. De nummers vier van elke poule spelen een play-off om twee degradatieplaatsen naar de Europees / Afrikaanse Zone Groep II.

Deelnemende landen

Aan de Europees / Afrikaanse groep I nemen naast Nederland de volgende landen deel: Belarus, Bulgarije, Denemarken, Estland, Groot-Brittannië, Hongarije, Litouwen, Luxemburg, Polen, Oekraïne, Roemenië, Servië-Montenegro, Slovenië, Zweden en Zwitserland.