Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 23 maart

BERGEN OP ZOOM, 23 maart 2007

Winkeldievegge aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan de Voetboog zag op donderdagmiddag hoe een meisje een aantal artikelen in haar tas stopte en hiermee de winkel wilde verlaten. Ze werd aangesproken door het personeel. De 14-jarige verdachte uit Bergen op Zoom is aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Hierna is ze in vrijheid gesteld. Wat ze voor straf krijgt wordt later besloten in overleg met justitie.

10 bekeuringen voor snelheidsovertreding

ZEVENBERGEN: De politie hield op donderdag 22 maart een snelheidscontrole aan de Hazeldonkse Zandweg. Van de 1209 passanten die tussen 12.50 uur en 15.15 uur passeerden waren er 10 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 105 km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 80 km/u geldt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op donderdagmiddag melding van mishandeling in een woning in de wijk Gageldonk-West. Een 37-jarige vrouw uit Bergen op Zoom was even tevoren door haar vriend in haar woning o.a. geslagen. De vrouw had meerdere zwellingen in het gezicht. De politie hield de 38-jarige verdachte aan en bracht hem over naar het politiebureau. Hij is hier in verzekering gesteld.

200 gram hasj gevonden in bovenwoning

BERGEN OP ZOOM: De politie vond op donderdag aan het begin van de avond een hoeveelheid hasj in de bovenwoning van een horecagelegenheid aan het Sint Catharinaplein. In de woning lag ruim 200 gram hasj. Dit is in beslag genomen. Omdat niet duidelijk werd wie de bewoner van het pand was, is er niemand aangehouden. De politie zal onderzoeken wie de bewoner van het pand is en hem verhoren wat betreft de gevonden drugs.

Man aangehouden na vondst hennepkwekerij

ROOSENDAAL: De politie ontdekte op donderdagavond omstreeks 22.30 uur een hennepkwekerij in een bovenwoning aan de Parklaan. Een horecagelegenheid meldde een lekkage, waarop de politie poolshoogte ging nemen. Deze gingen poolshoogte nemen en troffen op zolder een kwekerij aan. Er zijn twee ruimten aangetroffen met 154 hennepplanten en een hoeveelheid hennepzaad met bijbehorende kweekapparatuur. De kwekerij is geruimd en alle toebehoren zijn in beslag genomen. De 31-jarige bewoner van het pand is aangehouden en ingesloten. Hij is na verhoor op vrijdagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in bedrijf

STEENBERGEN: Onbekende braken op vrijdag omstreeks 02.00 uur in in een bedrijf aan de Gerard Vinckestraat. De daders vernielden het hek om het bedrijf en vernielden hierna een toegangsdeur van het pand. Vermoedelijk is er niets weggenomen. Bij het doorzoeken van het pand zette de politie een diensthond in. De daders zijn echter niet meer aangetroffen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie heeft buurtonderzoek gedaan in de omgeving.

Man aangehouden na diefstal stroomkabels

ROOSENDAAL: De politie kreeg op vrijdag om 05.15 uur melding dat er inbrekers waren betrapt op de Ziel. De daders hadden een aantal stroomkabels weggenomen en waren gevlucht in een auto richting de Borchwerf. Tijdens de vlucht was men tegen een lantaarnpaal aangereden en de aanhanger met de kabels verloren. Aan de Jan Vermeerlaan werd een auto aangetroffen die schade had en aan de beschrijving van getuigen voldeed. De auto is weggetakeld. Aan de hand van het kenteken kon men de bestuurder van de auto opsporen en aanhouden. De politie hield de 27-jarige man uit Sint Willebrord aan. Hij is in de loop van de middag na verhoor in vrijheid gesteld. Door de gedupeerde is aangifte gedaan. Hij heeft de gestolen goederen terug gekregen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor inbraak en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Man mishandeld door bekenden

BERGEN OP ZOOM: Een 22-jarige man en een 27-jarige vrouw lagen op vrijdag omstreeks 03.00 uur te slapen in hun woning aan de Vredenburg. Er stonden plotseling drie bekenden van de bewoner voor de deur, die vervolgens de woning binnendrongen. Ze mishandelden de bewoner door onder andere te slaan en te duwen en pleegden vernielingen in de woning. De daders namen een onbekend geldbedrag weg. De politie nam aangifte van de man op van mishandeling, diefstal en vernieling. Ook heeft men enkele getuigen gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag is tussen 07.30 uur en 14.00 uur een auto gestolen aan het Bolwerk-Zuid. Het gaat om een grijze Mercedes 230 CE Coupe. De auto is vanaf een parkeerplaats weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt twee mannen aan na poging diefstal

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdagmiddag twee mannen aan op de Frans Halslaan. Ze worden ervan verdacht een poging tot diefstal te hebben gedaan aan de Dokter Brabersstraat. Personeel van de winkel betrapte twee mannen, terwijl de een probeerde goederen van alarmlabels te ontdoen en de ander op de uitkijk stond. Ze gingen er te voet vandoor en gooiden ondertussen met goederen naar de genoemde medewerker. De medewerker alarmeerde de politie, die de twee herkende aan de hand van een signalement. De 40-jarige man uit Roosendaal en de 23-jarige man uit Roosendaal zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Vrouwen mishandelen winkelmedewerkster

HOEVEN: Een medewerkster van een winkel aan de Sint Jansstraat zag vrijdagmiddag rond 14.30 uur hoe twee vrouwen in de winkel verdacht met een tas bezig waren. Ze vroeg ze of ze hulp nodig hadden bij het winkelen. Hierbij zag ze dat er goederen in de tas zaten. Ze wilde controleren of de goederen uit de winkel afkomstig waren en vroeg of ze in de tas mocht kijken. De twee vrouwen weigerden dit en wil de weglopen. Toen de medewerkster de tas vastpakte werd ze onmiddellijk geschopt en in het gezicht geslagen. Hierna gingen de vrouwen ervandoor. De politie heeft aangifte opgenomen van openlijke geweldpleging.

Auteur: Inge Rijgersberg