Politie Haaglanden

extra persbericht 23 maart

Haaglanden, 23-03-2007

Verdachten gewelddadige beroving aangehouden
Zoetermeer In de nacht van zondag 25 februari kort voor middernacht heeft in Zoetermeer een zeer gewelddadige beroving plaats gevonden van een 35-jarige man uit die plaats. Het slachtoffer fietste over de loopbrug op de Aziëweg toen twee mannen hem lieten stoppen. De mannen vroegen om geld en pakten zijn fiets af. De Zoetermeerder dacht twee schoppen in zijn rug te krijgen. De gealarmeerde politie constateerde in eerste instantie alleen verwondingen in het gezicht van het slachtoffer. Nadat de man zich op aandringen van de politie onder doktersbehandeling had laten stellen bleek dat hij in zijn rug was gestoken waarbij hij veel bloed had verloren.

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat bij deze overval vier personen betrokken zijn geweest. Politie Haaglanden heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie op maandag 19 maart twee verdachten (16 en 19 jaar) afkomstig uit Zoetermeer aangehouden. De verdachten zijn 22 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in voorlopige hechtenis. Eerder zijn al twee aanhoudingen verricht op 9 maart. Toen zijn twee mannen, eveneens uit Zoetermeer van 16 en 17 jaar aangehouden. Deze twee verdachten zitten ook nog in voorlopige hechtenis.

De politie vermoedt dat deze groep van vier jongens ook betrokken is geweest bij een groot aantal vernielingen die plaatsvonden in de periode half januari tot begin maart in de wijk Buitenwegh en in de wijk Seghwaert (voornamelijk langs traject randstadrail) . Daar werden bij verschillende woningen ruiten ingegooid. De politie roept mensen die van deze vernielingen getuige zijn geweest op zich te melden aan Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 080-7000.

Politie Zoetermeer onderzoekt diefstal van vuilcontainers Zoetermeer De politie van Zoetermeer onderzoekt een reeks van diefstalen van vuilcontainers (klikobakken). Vanaf 1januari tot heden werden in Zoetermeer 71 vuilnisbakken gestolen. Ook werden een aantal bakken in de brand gestoken. Dat dit erg hinderlijk is voor de bezitters mag duidelijk zijn. Je moet toch je vuil kwijt. De gemeente vereist een aangifte en met de aangifte kunt u een nieuwe bak aanvragen.

De politie sluit niet uit dat de containers worden gebruikt bij de illegale hennepteelt.
Een ieder die informatie heeft over deze diefstallen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Tips
Wellicht is een oplossing om uw huisnummer met grote cijfers op de grijze/groene/blauwe bak te verven. Dit voorkomt dat iemand per ongeluk uw bak meeneemt. Bijkomend voordeel is ook dat de vuilnismensen weten van wie een bak is. Het komt namelijk wel eens voor dat er een vuilnisbak kapot gaat en vervolgens gelijk in de wagen verdwijnt. Men kan dit dan eenvoudig doorgeven aan de reiniging zodat het snel bekend is en u ook weer snel een nieuwe bak heeft.

Aangifte doen
U kunt bij vermissing van uw bak natuurlijk ook aangifte doen via het internet: www.politie.nl/haaglanden. Wanneer u geen internet heeft bent u natuurlijk alktijd welkom aan het politiebureau in het stadshart, Burgemeester Wegstapelplein 1. telefonisch bereikbaar via 0900-8844.

Bitbull doodgeschoten
Den Haag Een politieagent heeft vanmorgen 23 maart om 09.00 uur aan de Goudriaankade een Pitbull doodgeschoten. Het dier viel een andere aangelijnde hond aan en beet vast in de nek en liet hierna niet meer los. Ondanks verwoedde pogingen van omstanders om het dier te bevrijden lukte dit niet. De Pitbull werd door een politieagent eerst gepepperd en toen dat ook niet hielp schoot hij het dier neer. De pitbull kwam daarbij om het leven. De andere hond bezweek aan zijn verwondingen. De 58-jarige eigenaresse van de hond werd aan Bureau Laak opgevangen. De 28-jarige vrouw die de Pitbull hond uitliet werd aangehouden.

Identiteit dode man bekend
Den Haag Het stoffelijk overschot dat vrijdag 16 maart om 22.00 uur in een woning aan de Schoutendreef werd aangetroffen is bekend. Het betreft het lichaam van een 29-jarige Hagenaar die de bewoner was van het pand. Een team van Bureau Regionale Recherche onderzoekt de zaak. De politie gaat uit van een misdrijf.