Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 23-03-2007

Ontzegging van de rijbevoegdheid Automobilist voor tweede keer gepakt

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond een 25-jarige Bosschenaar aangehouden op de Zuid Willemsvaart. De controlerende agenten zagen de man autorijden en wisten dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Tevens kon hij zich niet legitimeren. Op 9 februari werd de man ook al gepakt voor rijden tijdens ontzegging. Toen gaf hij een valse naam op. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt vrouw aan voor bedreiging ex-vriend

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond een 24-jarige vrouw uit Rosmalen aangehouden op de Westenburgerweg in 's-Hertogenbosch. Zij had haar 42-jarige ex-vriend bij zijn woning in 's-Hertogenbosch bedreigd en zijn voordeur vernield. Zij is ingesloten voor verhoor en er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Politie treedt op tegen gevaarlijk rijgedrag

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond tijdens een fietssurveillance in het centrum een 33-jarige Bosschenaar aangehouden op de Pastoor de Kroonstraat. Dit naar aanleiding van gevaarlijk rijgedrag, vernieling/baldadigheid en het negeren van een stopteken door de verdachte. De Bosschenaar reed op zijn scooter slingeren door het voetgangersgebied aan de Arena. Voetgangers moesten hiervoor aan de kant springen. Vervolgens zag de politie dat hij fietsen omver trapte. Toen de politie hem wilde aanhouden, negeerde hij het stopteken en wilde ervandoor gaan. De man is alsnog aangehouden, waarbij de fiets van één van de agenten is beschadigd. Die had de agent namelijk voor de scooter gegooid om de verdachte tot stoppen te dwingen. Dit lukte waarna de verdachte is ingesloten voor verhoor.

Vrouw bijt ex-man

Boxtel De politie heeft donderdagavond een 29-jarige vrouw uit Groningen aangehouden in de Boxtelse woning van haar ex-man. Ze had hem gebeten. Daar aan voorafgaand had ze haar ex op zijn werk lastig gevallen en zijn huissleutels afgepakt waarmee ze zich even later de toegang tot de woning verschafte. Ze vernielde vervolgens zijn mobiele telefoon en beet hem in zijn arm. De politie heeft de vrouw aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Politie treedt op bij burenruzie

Schijndel De politie heeft donderdagmiddag een 35-jarige man uit Schijndel in zijn woning aangehouden. Hij had zijn 53-jarige buurman bedreigd met de dood en wilde hem daarna slaan met een conventionele fietspomp (met houten voetstuk). De buurman deed hiervan aangifte bij de politie die de verdachte even later heeft aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vrouw mishandeld door vriend

Schaijk De politie heeft donderdagmiddag bij een benzinepomp aan de A50 een 24-jarige Italiaan aangehouden voor mishandeling van zijn 24-jarige Italiaanse vriendin. Het stel had in hun camper bij het wegrijden onenigheid gekregen bij een benzinepomp. Vervolgens rijdt de vrouw achteruit en veroorzaakt daarbij een aanrijding met een vrachtwagen. Naar aanleiding hiervan ging het Italiaanse stel met elkaar op de vuist. Een getuige belde de politie die de man heeft aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn vriendin wenste geen aangifte te doen. Het stel was met hun camper op de terugweg naar Italië.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

Uden De politie heeft donderdagavond een 41-jarige Udenaar in zijn woonplaats aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had in de woning van zijn moeder vernielingen aangericht en bedreigingen geuit tegen moeder en zus. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden, waarbij de agenten werden bedreigd en beledigd door de verdachte. De politie heeft de man ingesloten voor verhoor en onderzoekt de zaak verder.

Politie achterhaalt brandstofdief dankzij hulp pomphouder

Lith/s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag op de Demerstraat in 's-Hertogenbosch een 24-jarige Ossenaar aangehouden voor diefstal van benzine. De Ossenaar had bij een tankstation in Lith op het Brouwerspad getankt zonder te betalen voor een bedrag van 40 euro. De 56-jarige eigenaar van de benzinepomp kwam direct in actie. Hij achtervolgde de brandstofdief en belde intussen de politie. Dankzij de hulp van de pomphouder die het kenteken had doorgegeven, kon de politie de verdachte even later aanhouden en insluiten voor verhoor. Ook de twee inzittenden, een 18- en 24-jarige Ossenaar zijn door de politie verhoord.

Recalcitrante fietser aangehouden in voetgangersgebied

Oss De politie heeft donderdagmiddag op de Heuvelstraat een 46-jarige Ossenaar aangehouden. De Ossenaar fietste in het voetgangersgebied, waarvoor de agenten hem wilden bekeuren. De Ossenaar weigerde zijn naam op te geven, gaf daarna een valse naam op en was recalcitrant. De agenten hebben de Ossenaar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij zich bleef verzetten. Na te zijn verhoord, is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Politie verricht tweede en derde aanhouding na steekincident

Oss De politie heeft donderdag na het steekincident, dat plaatsvond op de school aan de Euterpelaan, twee extra aanhoudingen verricht, waarbij ook het 18-jarige slachtoffer uit Oss is aangehouden. De andere verdachte betreft een 20-jarige man uit Nistelrode. Beide verdachten zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging gericht tegen de 16-jarige Ossenaar, die donderdagmorgen al werd aangehouden. Vermoedelijk heeft er aan beide zijden geweld plaatsgevonden, wat uitmondde in een steekincident, waarbij de 18-jarige Ossenaar gewond raakte. Hij verblijft nog in het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het incident. Alledrie de verdachten zijn hiervoor inverzekeringgesteld.

Vrouw aangehouden voor diefstal geld

Sint Anthonis De politie heeft vrijdagmorgen een 45-jarige vrouw uit Oploo aangehouden in de woning van een 51-jarige man uit Sint Anthonis. De vrouw had tijdens schoonmaakwerkzaamheden geld uit de woning weggenomen. De politie heeft de vrouw aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Zij is daarvoor inverzekeringgesteld.