AutoRai

Audi brengt nieuwe A5 en S5 naar de AutoRAI

(3/23/2007)
Op de stand van Audi is de komende AutoRAI veel te zien en te beleven. De belangrijkste noviteit is de Audi A5, die samen met de sportieve S5 wordt getoond. Beide zijn compleet nieuw in het Audi-programma en beleven op de AutoRAI hun Nederlandse debuut.

Verder is er belangrijk nieuws in de vorm van de zuinige A3 1.9 TDI e en krijgen bezoekers de kans om de snelle R8 in het echt te zien. Ook de Audi R10, de eerste dieselauto ooit die de slopende 24 Uur van Le Mans won, zal op de stand te bewonderen zijn.

De 4,63 meter lange Audi A5 dankt zijn sportieve silhouet aan de grote spoorbreedte, de lange wielbasis, de korte overhang vóór en aan de lange, vloeiende daklijn. Aan de voorzijde is de A5 te herkennen aan Audiâs karakteristieke single frame grille, maar ook aan de in de lichtunits geïntegreerde led-verlichting (alleen in combinatie met Xenon plus koplampen). Aan de achterzijde zorgen de krachtige lichtunits voor extra sportieve flair.

De eveneens in Amsterdam debuterende Audi S5 onderscheidt zich van de A5 door onder meer de unieke grille, de sportieve bumpers, de grotere luchtinlaten en de 18 inch velgen.

Zuinige A3 e
Ook de zuinige âeâ-versie van de Audi A3 1.9 TDI beleeft op de AutoRAI zijn Nederlandse primeur. De e-modellen van Audi zijn zuiniger en stoten minder CO uit dan de huidige motorvarianten. De Audi A3 1.9 TDI e verbruikt bijvoorbeeld slechts 4,5 liter diesel per 100 kilometer en stoot 119 gram CO per kilometer uit. In de loop van dit jaar wordt ook de zuinige benzineversie, A4 2.0 TFSI e, aan het leveringsprogramma toegevoegd.

Audi: R8
Audiâs nieuwe R8 is ongetwijfeld een van de publiekstrekkers op de AutoRAI. Met de sensationele R8 betreedt Audi het segment van de supersportautoâs. Dankzij de kennis en expertise die Audi opdeed in de autosport en met het bouwen van sportieve, hoogwaardige autoâs, is de R8 de belichaming van sublieme rijeigenschappen, baanbrekende technologie en een fascinerend ontwerp.

R10, de winnaar van Le Mans
Autosportliefhebbers kunnen de Audi R10, de eerste dieselauto die de slopende 24 Uur van Le Mans won, op de AutoRAI in het echt bekijken. De opvolger van de Audi R8 (niet te verwarren met de sportauto die ook op de AutoRAI staat) won dat kampioenschap afgelopen jaar met grote overmacht. Deze nu al legendarische Audi rijdt op de minder milieubelastende SynFuel-diesel.

TT Roadster

Pure sportiviteit, een onvergetelijke rijervaring gecombineerd met een hoog vermogen â dat is de nieuwe Audi TT Roadster. Audi biedt voor de nieuwe TT Roadster keus uit twee motoren. De 3.2 liter V6 levert een vermogen van 184 kW (250 pk) en is standaard voorzien van quattro-aandrijving. De 2.0 TFSI met directe benzine-injectie en een turbocharger levert 147 kW (200 pk) en drijft de voorwielen aan. De vanafprijs bedraagt ⬠48.625,--.

A4 Advance
Ander Audi-nieuws is er in de vorm van de A4 in een speciale Advance-uitvoering. Audi voegt voor de Advance-uitvoering een aantal â veelal kostbare â extraâs samen en biedt deze aan voor ⬠950,--. Het gaat bij de Advance niet om één model; het is een topuitvoering die wordt geleverd op basis van de A4-reeks. Hij is er zowel in een limousine- als in een Avant-versie, van de 1,6-litermotor tot en met de razendsnelle Audi S4.

A4 Cabriolet exclusive edition
De Audi A4 Cabriolet is niet leverbaar in de Advance-uitvoering. Op de AutoRAI is wel een exclusive edition te zien. Elke A4 Cabriolet Pro Line is tegen een meerprijs van ⬠3.250,-- te voorzien van de opties van de in gelimiteerde oplage verkrijgbare exclusive edition. Tot de standaarduitrusting behoren sportstoelen met tweekleurige lederen bekleding, speciale aluminium- of houtinleg en instaplijsten met Audi exclusive-logo. Bovendien biedt Audi keus uit vier designs voor de lichtmetalen 18 inch velgen. Audi heeft het aantal A4 Cabriolet exclusive editions beperkt tot 50 exemplaren.

Innovatieve rondleidingen
Nieuw en heel bijzonder is de mogelijkheid om een interactieve rondleiding te volgen over de Audi-stand. Dat kan op twee manieren. De eerste optie, Insider, vertelt op de website www.audi.nl op een interactieve manier over het nieuws op de Audi-stand. De andere optie is een speciale Audio Tour. Deze wordt geactiveerd door een smsâje te sturen naar een telefoonnummer dat op de Audi-stand is vermeld. Daarna wordt de bezoeker automatisch teruggebeld en volgt een gesproken rondleiding langs alle noviteiten op de stand van Audi.