Ingezonden persbericht


De nieuwe internetportal Artiestenloket.nl heeft zijn eerste mijlpaal bereikt!

Artiestenloket.nl is een centraal informatiepunt waar artiesten, muzikanten en iedereen, die ook maar op enigerlei wijze betrokken is bij performing-arts, geholpen wordt om zijn weg te vinden. Artiestenloket.nl is pas per 1 dec.2006 on-line. Dat er behoefte bestaat aan deze portal blijkt uit de ruim 500 vermeldingen die tot nu toe verwerkt zijn.

"Als ik een nieuwe productie wil maken moet ik lang zoeken naar b.v. een regisseur, kostuumontwerper, pruikenmaker, decorbouwer en licht/geluid technici, componist, enz. Het is allemaal wel te vinden, maar je surft je helemaal gek op internet. Er was een grote behoefte om al deze disciplines overzichtelijk in één web-site aan te bieden" zegt Roel van Dongen, initiatiefnemer van deze portal. Als directeur van het Artiesten Belangen Centrum ABC weet hij als geen ander waar de behoeftes en vragen liggen van de artiesten en muzikanten die hij in den lande ontmoet. "Veel artiesten en muzikanten hebben verschillende bronnen van inkomsten. B.v. een muzikant is bekend omdat hij met een band optreed. Niemand echter weet dat dezelfde muzikant ook een studio thuis heeft waar hij prachtige opnamens kan maken en mixen voor theaterproducties of arrangementen schrijft voor andere groepen. Sommige artiesten kom je bij diverse gelegenheden tegen. Pas na een gesprek in de kleedkamer blijkt deze artiest ook als regisseur zeer verdienstelijk te zijn, les te geven of speciale programma's/projecten te ontwikkelen voor het onderwijs of welzijnsinstellingen. Artiestenloket wil ook voor deze free-lance activiteiten een platform bieden".

Wie:
Gespecialiseerde bedrijven bieden hun diensten aan op het gebied van o.a. zakelijke dienstverlening, opleidingen, multimedia, podia, kleding, grime, instrumenten, productioneel, enz. Een absolute toegevoegde waarde van deze portal is ook het overzicht en aanbod van free-lancers, zoals ontwerpers, componisten, arrangeurs, muzikanten, acteurs, enz. Alles wat de uitvoerende artiest, muzikant, producent of organisator nodig heeft om zich verder te ontwikkelen en om zijn netwerk verder uit te breiden is te vinden op Artiestenloket.nl.

Samenwerking:
Een nauwe samenwerking met de brancheorganisatie "Artiesten Belangen Centrum ABC", vakbeurs "Festivak", de internationale "Artiesten & Evenementen Beurs AEB" zorgen voor een professioneel platform waar alle netwerken elkaar ontmoeten. De artiesten en muzikanten zelf zijn rechtstreeks vertegenwoordigd via een samenwerking met Straattheater.nl/Animaties.com.

Aanmelden kan (ook gratis) per direct on-line via www.artiestenloket.nl