Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 23 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 23-03-2007

Motorrijder gewond

Watergang, 22 maart 2007, 17.54 uur

Een 53-jarige motorrijder uit Schermerhorn is gistermiddag gewond geraakt nadat hij op een kerende auto klapte. De betrokken automobilist stond in de file op de Kanaaldijk richting Purmerend, maar wilde keren om een andere route te nemen. Op dat moment passeerde de motorrijder en reed tegen de linkervoorkant van de auto aan. De man kwam enige meters verderop neer, maar was nog goed aanspreekbaar toen de hulpdiensten arriveerden. Hij is met vermoedelijk enkele botbreuken per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft het verkeer op het Schouw dat in de richting van Purmerend wilde enige tijd omgeleid. Bussen konden er wel door via de busbaan. Zowel de motor als de personenauto zijn weggesleept.

Supermarktklant bedreigt personeel

Zaandam, 22 maart 2007, 15:37 uur

De politie heeft een 55-jarige man aangehouden op verdenking van diefstal en het bedreigen van winkelpersoneel. De bedrijfsleider van een supermarkt aan de Czaar Peterstraat herkende de verdachte van eerdere diefstallen in een ander filiaal. De 41-jarige bedrijfsleider vroeg de klant dan ook de goederen die hij bij zich had af te rekenen. De klant zou vervolgens boos zijn geworden en met zijn voorhoofd tegen het voorhoofd van de bedrijfsleider zijn gaan staan. De bedrijfsleider hield voet bij stuk en verzocht de man alle blikjes en niet slechts enkele, op de transportband te leggen. De klant weigerde dit en de bedrijfsleider verzocht hem de winkel terstond te verlaten. Op weg naar de uitgang zou de klant hem hebben beledigd en bedreigd. De politie werd ingeschakeld en wist de verdachte aan de hand van het opgegeven signalement op de Gedempte Gracht aan te houden. Hij is verhoord en in een cel opgesloten.

Winkeldieven ingerekend

Zaandam, 22 maart 2007, 19:13 uur

De politie heeft een man en een vrouw van 43 en 21 jaar uit Amsterdam en Koog aan de Zaan aangehouden op verdenking van diefstal uit een parfumeriezaak aan de Gedempte Gracht. Een 25-jarige winkelmedewerkster sprak beide klanten in de winkel al aan omdat ze het vermoeden had dat verpakkingen werden leeggehaald. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af, de medewerkster snelde naar buiten en verzocht de 21-jarige vrouw mee terug te gaan naar de winkel om de inhoud van de tas te laten zien. Na enig aandringen lukte dit, maar eenmaal in de winkel kwam het tot een handgemeen waarbij er over en weer werd geduwd en getrokken. De politie was ondertussen ingeschakeld en nam de man en de vrouw mee naar het politiebureau, waar de 21-jarige vrouw de diefstal bekende. Bij haar werd ook een zakmes aangetroffen.

Politie zoekt aanrander

Purmerend, 22 maart 2007, 22:00 uur

Een 13-jarig meisje uit Purmerend is in het Leeghwaterpark slachtoffer geworden van een aanrander. Het meisje liep door het park en werd bij het viaduct aangesproken door een man. Hij zou hulp nodig hebben en vroeg het meisje naar hem toe te komen. Ze liepen samen over de brug naar de andere kant van het pad en bij de speelplaats zou de man haar onzedelijk hebben willen betasten. Het meisje wist te ontkomen. Het signalement van de man luidt: licht getinte man van tussen de 30 en 40 jaar, ong. 1.75 m lang, breed postuur met donkerblond/bruin haar dat kort was geknipt aan de zijkant en met krul boven op het hoofd. De man droeg donkere kleding en had beige bergschoenen aan zijn voeten. De politie is op zoek naar de aanrander en verzoekt getuigen te bellen met de afdeling Jeugdzaken, via 0900-8844.

Keukenbrand

Zaandam, 22 maart, 16:32 uur

Donderdagmiddag is in een woning aan de P.J Troelstralaan de keuken uitgebrand door een frituurpan die vlam vatte. De 28-jarige bewoonster had de frituurpan aangezet om wat voor de kinderen klaar te maken. Ze was even naar de naastgelegen kamer gelopen om naar de kinderen te kijken, toen ze terugkwam in de keuken stond de frituurpan in brand. De vrouw heeft direct de keukendeur dichtgetrokken en haar kinderen in veiligheid gebracht. De te hulp geroepen brandweer heeft twee tankautospuiten en een hoogwerker ingezet om de brand onder controle te krijgen. Van de keuken en de badkamer is weinig tot niets gespaard gebleven. De politie heeft uit voorzorg alle bewoners van het trappenhuis uit hun woningen gehaald.