Korps Landelijke Politiediensten

Lawaai voert boventoon bij verkeerscontrole

geluidmeting

Delft, 23-03-2007 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdag 22 maart 2007 op de rijksweg A13 ter hoogte van Delft acht kentekenbewijzen ingevorderd van voertuigen die teveel uitlaatgeluid produceerden. In totaal vielen er 27 bekeuringen voor uiteenlopende overtredingen. Drie personen stonden gesignaleerd. Eén voertuig is buiten gebruik gesteld.

De verkeerscontrole stond in het teken van motorrijders in de file. Tussen 15.00 en 22.00 uur controleerden medewerkers van de Verkeerspolitie Waddinxveen het verkeer op de rijksweg A13. Overtreders zijn overgebracht naar het tankstation gelegen aan de westelijke rijbaan. Met behulp van de Catch Ken zijn 5750 voertuigen gescand. Elf voertuigen leverden een hit op en zijn gecontroleerd.

Bij negen voertuigen bleek dat deze te veel uitlaadgeluid produceerden, van acht voertuigen is het kentekenbewijs ingevorderd. De eigenaren hebben 28 dagen de tijd om het gebrek te herstellen en nacontrole te laten doen bij de politie. Maken zij hiervan geen gebruik dan zal het kentekenbewijs worden gezonden aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer. In de tussentijd mag er met het voertuig geen gebruik worden gemaakt op de openbare weg.

De overige bekeuringen vielen voor getinte ramen (2), onverzekerd rijden (3), vuurwerk voorhanden (1), lekke uitlaat (1), onjuiste kleur verlichting (2), niet tonen kentekenbewijs (2), onjuist verkeersgedrag (6), rijden met ongeldig rijbewijs (1) en overbelading.

Aan motorrijders en automobilisten zijn folders met de gedragscode in de file door het motorplatform uitgereikt.