Politie Noord-Holland-Noord

Onderzoek mishandelde taxichauffeur afgerond

Warmenhuizen, 23-03-2007 o Op zondag 4 maart 2007 omstreeks 02.15 uur werd een 42-jarige taxichauffeur uit Heerhugowaard mishandeld op de Tuinfluiterstraat in Warmenhuizen. Volgens zijn lezing had hij juist vier mannen uitgezet en wilde de ritprijs van 35 euro afrekenen. De vier jongen gingen er echter vandoor. Hij wist er aanvankelijk een te achterhalen. De overige drie kwamen echter terug en er ontstond een vechtpartij waarbij de taxichauffeur letsel opliep.

De mishandeling leidde tot verontwaardiging onder taxichauffeurs, wat ondermeer resulteerde in een protestrit van taxichauffeurs naar Warmenhuizen.
Naar aanleiding van berichten over dit voorval in de media meldden zich vier mannen uit Warmenhuizen in de leeftijd van 19 tot en met 22 jaar. Zij gaven aan bij deze zaak betrokken te zijn geweest. De mannen werden vervolgens aangehouden en verhoord. De verdachten gaven een andere versie van het gebeurde. De verdachten verklaarden dat een van hen via SMS had voorgesteld om in Warmenhuizen uit de auto weg te rennen en niet te betalen. Drie deden dit, maar de vierde bleef bij de taxi om af te rekenen. De taxichauffeur werd hierdoor kwaad en richtte zich tegen de achtergebleven man. Aanvankelijk duwde de chauffeur de man richting kofferbak, mogelijk met de intentie hem daar in op te sluiten. Toen de man geld uit zijn zak pakte griste de taxichauffeur het geld uit zijn handen en weigerde vervolgens het wisselgeld terug te betalen. De overige drie personen bemerkten de woordenwisseling en kwamen terug. Hierbij ontstond ruzie over het wisselgeld en ontstond er een gevecht waarbij zowel de chauffeur als enkele verdachten letsel opliepen. Uiteindelijk vertrokken de vier verdachten en lieten de chauffeur bij zijn taxi achter.

Laatst gewijzigd 23-03-2007 14:54 | © Politie Noord-Holland Noord |