Politie Gelderland-Zuid


Overval op woning


Zaltbommel, 23-03-2007 * Donderdagavond heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een woning in de P.J. Troelstrastraat in Zaltbommel. Die avond werd rond 21.10 uur aangebeld bij de woning. Toen de bewoonster niet direct open deed werd de voordeur ingetrapt.


Twee gemaskerde mannen drongen de woning binnen. Zij hadden beiden een vuurwapen in de hand. Ze bedreigden de 39-jarige bewoonster en haar 11-jarige dochter en dwongen hen om geld en sieraden af te geven. De 39-jarige vrouw werd met een vuurwapen op haar hoofd geslagen. Nadat ze de vrouw en het meisje hadden vastgebonden, verlieten zij de woning.


Van de daders is het volgende signalement bekend:


Dader 1:

* Lang en slank postuur;

* Lichtgetinte huidskleur;

* Droeg een jas met een 'camouflageprint' in de kleuren zwart/grijs/wit/groen, een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen;
* Hij droeg een donkere bivakmuts en zwarte handschoenen.


Dader 2:

* Korter en breder postuur dan dader 1;

* Lichtgetinte huidskleur;

* Droeg een zwart z.g. bomberjack, een blauwe spijkerbroek en zwarte sportschoenen;
* Ook hij droeg een donkere bivakmuts.


De politie is op zoek naar getuigen.


Heeft u donderdagavond, rond het tijdstip van de overval iets bijzonders gezien dat met deze overval in verband kan worden gebracht, herkent u de signalementen of heeft u anderszins informatie die tot de oplossing van deze overval kan leiden, belt u dan met de politie in Zaltbommel op telefoonnummer 0900 - 8844.


Getuigen die anoniem informatie willen geven kunnen bellen met 'Meld Misdaad Anoniem' op telefoonnummer 0800 - 7000.
(03)