Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

"Met Meppeler gemak gooi je in het de afvalbak" (23-3-2007)

Op 23 maart werden verschillende inwoners, bedrijven en een school in het zonnetje gezet voor hun inzet tegen zwerfafval. Burgemeester Westmaas reikte hen de Gouden Bezem en het ZwerfAfvalPakkers-speldje, het zgn ZAP-speldje uit, tijdens de Week van Nederland Schoon op het Kerkplein. Ook gaf hij de aftrap voor het Adoptieproject 'Met Meppeler gemak gooi je het in de afvalbak' tegen Zwerfafval.

afbeelding Zap-pers

ZwerfAfvalPakkers en burgemeester Westmaas

Adoptieproject: Met Meppeler gemak gooi je het in de afvalbak

U kunt zich als inwoners, school of vereniging aanmelden voor het adoptieproject 'Met Meppeler gemak gooi je het in de afvalbak' om een stukje van uw woon- of leefomgeving te adopteren. Het bedrijfsleven onderneemt zelf ook al verschillende activiteiten, maar kan zich vanzelfsprekend ook aanmelden.

Doe mee!

De gemeente Meppel voert verschillende taken uit op het gebied van afvalinzameling. Het opruimen van zwerfafval is hier één van. De gemeente kan echter niet overal inzamelen. Zwerfafval ontstaat dagelijks en springt daarnaast direct in het oog. Daarom roept de gemeente Meppel haar inwoners op om een stukje Meppel (gemeente) te adopteren en dat zelf schoon te houden. Zwerfafval is eenvoudig op te rapen en zeker als het âbij wordt gehoudenâ.

Na een jaar evalueren we (de deelname aan) het adoptieproject. Ieder kwartaal zal dmv loting een aantal prijswinnaars worden geselecteerd. Er wordt een bezoek gebracht aan de geadopteerde locatie (de eerste keer ook door burgemeester of wethouder) en er wordt een leuke prijs uitgereikt.

pdf aanmeldbon adoptieproject zwerfafval.pdf