Gemeente Maastricht

Lof van bruidsparen voor de Maastrichtse trouwambtenaar

De diensten van de Maastrichtse trouwambtenaren worden op een schaal van 0 tot 10 gewaardeerd met een 8,8. Dat is één van de conclusies die getrokken kan worden uit een enquête, in 2006 door 188 bruidsparen ingevuld. Voor het tweede opeenvolgende jaar gaven bruidsparen hun oordeel over het proces van aangifte tot huwelijksvoltrekking en de aangeboden locaties in Maastricht.

Andere resultaten uit de enquete zijn:


* Steeds meer bruidsparen zoeken informatie op internet. Daar waar vorig jaar nog maar 18% het digitale kanaal gebruikte, steeg dit percentage dit jaar naar 48%. Telefonisch deed 56% navraag naar de gang van zaken rond huwelijken en partnerschapregistraties; 15 % bezocht fysiek het GemeenteLoket.
* 89% vindt de informatieverstrekking per telefoon en contacten met de baliemedewerkers goed tot zeer goed.
* 56% van de respondenten trouwde in de Prinsenkamer in het Stadhuis, 22% in Chateau Neercanne, 14% trouwde in de Hustinxzaal van het Theater en 8% in het Spaans Gouvernement.
* De hoogste waardering voor de trouwlocatie hebben de bruidsparen nog steeds voor Chateau Neercanne. Ook qua parkeergelegenheid scoort Chateau Neercanne het hoogst: 87% beoordeelt dit als goed/zeer goed.

Vanwege de herinrichting van de Markt was het Stadhuis het afgelopen jaar moeilijk bereikbaar. Dat wordt uiteraard weerspiegeld in de waarderingscijfers, maar behoort met de voltooiing van de herinrichting binnenkort tot het verleden.

Om goed in te spelen op de wens informatie digitaal in te winnen heeft de gemeente vandaag een kompleet aangepaste trouwpagina op internet gelanceerd.

Daarnaast breidde de gemeente eind vorig jaar het aanbod aan trouwlocaties verder uit met de Cellebroederskapel en de Kanunnikenwoning aan het St. Servaasklooster. Locaties die zich nu al mogen verheugen in vrij veel belangstelling van trouwlustigen en die de leemte die opvangen die ontstaan is omdat Chateau Neercanne aangegeven heeft op vrijdagen en zaterdagen geen ruimte meer te hebben voor huwelijksvoltrekkingen.

Om de burger zo goed van dienst te kunnen blijven zal de Gemeente Maastricht ook in 2007 de bruidsparen vragen naar hun ervaringen bij de huwelijksvoltrekking.

Zie ook:

Trouwen in Maastricht

© 2007 Gemeente Maastricht