Politie Midden- en West Brabant

persbericht district Tilburg (23/3)

TILBURG, 23 maart 2007

Onderzoek aangifte Tilburgse zanger tegen voormalige
concertorganisator vrijwel afgerond

TILBURG: De recherche van het team Leijdal heeft na overleg met het Openbaar Ministerie een nader onderzoek ingesteld naar aanleiding van een aangifte van verduistering die een 21-jarige Tilburgse zanger deed tegen zijn voormalige concertorganisator, een 32-jarige Bredanaar. Uit het vervolgonderzoek kwam naar voren dat nog drie mensen verklaren gedupeerd te zijn door de Bredanaar. Het gaat in totaal om ruim 160.000 euro. De verdachte is inmiddels over deze zaken gehoord. Hij deed op zijn beurt aangifte van smaad en laster tegen de 21-jarige Tilburger. De politie rondt de dossiers af en draagt deze dan over aan het Openbaar Ministerie.

De zanger deed op 4 december 2006 aangifte tegen zijn voormalige concertorganisator van verduistering. De zanger schatte in zijn aangifte de schade die hij had opgelopen op circa 150.000 euro. Volgens hem was de 32-jarige Bredanaar zijn afspraken niet nagekomen waardoor hij en enkele toeleveranciers bij optredens fors waren benadeeld. De zanger bracht vervolgens vanaf 13 december 2006 via een perspublicatie, in interviews met de media en op zijn website zijn beschuldigingen naar buiten. In het vervolgonderzoek kwamen nog drie aangiften tegen de 32-jarige Bredanaar binnen. Het ging daarbij om een niet betaalde slijterijrekening t.w.v. ruim 10.000 euro, tanken zonder te betalen (circa 100 euro) en rekening voor een geboekte artiest in combinatie met catering (circa 2300 euro).

Opnieuw negen woninginbraken gemeld met steen door voorruit

TILBURG / GOIRLE: Ook vannacht is de politie weer geconfronteerd met een groot aantal woninginbraken waarbij de daders een steen door de voorruit van een woning gooien en dan snel de LCD of plasma TV of laptop weggraaien. De inbraken gebeuren verspreid door het gehele werkgebied. Vannacht ging het om negen adressen

Het betrof woningen aan de Chopinstraat, Van Goorstraat, Groeseindstraat, Bosscheweg, Brucknerlaan, Zuid Oosterstraat, Leharstraat en Watertorenstraat. In Goirle was het raak aan de Molenstraat. De politie zal op zoveel mogelijk adressen een uitgebreid sporenonderzoek instellen. De surveillancedienst is extra alert. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-844. De politie raadt in elk geval aan s avonds de gordijnen te sluiten en de (nieuwe) LCD of Plasma TV en laptop in elk geval uit het straatzicht te plaatsen.

Politie team Tilburg Binnenstad houdt preventieve fouilleeractie

TILBURG: De politie van het team Binnenstad heeft donderdagavond en vrijdagnacht een preventieve fouilleeractie in combinatie met een alcoholcontrole gehouden. Er werd gecontroleerd aan de Spoorlaan bij de ingang van de stationshal en bij de overkapping, op het Piusplein en aan de Paleisring. Er zijn in totaal 200 mensen gefouilleerd, vijftig automobilisten en 150 voetgangers. Er werden twee wapens aangetroffen. Er werd één rijder onder invloed aangehouden Ook werden nog twee arrestaties voor andere zaken verricht.

· Omstreeks 21.35 uur werd aan de Spoorlaan een 27-jarigeTilburger gecontroleerd die nog een vonnis had openstaan van 14 dagen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

· Bij een 23-jarige vrouw uit Den Bosch, die gecontroleerd werd op het Station, trof de politie in haar handtas een zakmes aan. De vrouw vertelde dat ze het mes van haar moeder had gekregen omdat ze alleen op stap ging in Rotterdam. Ze deed afstand.

· De politie hield een 23-jarige Tilburger op het Piusplein aan omdat hij zich bij de actie hinderlijk gedroeg. Hij vond de controle belachelijk en voldeed niet aan de vordering om door te lopen.

· Bij een 23-jarige Tilburger werd in zijn auto die gecontroleerd werd op de Paleisring in de middenconsole een busje pepperspray aangetroffen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

· Op de Spoorlaan werd een 21-jarige man uit Halsteren betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 105 ugl en valt onder de categorie beginnend bestuurder.

De politie van Tilburg fouilleert regelmatig preventief in de omgeving van de Binnenstad en de Gasthuisring. Gemeente, politie en Openbaar Ministerie menen dat er van deze acties een preventieve werking uitgaat en daarmee het aantal geweldsmisdrijven met wapens wordt verminderd. Ook wordt daarmee het veiligheidsgevoel van de inwoners versterkt.

Politie onderzoekt inbraak in winkel

GOIRLE: Vannacht is omstreeks 00.45 uur ingebroken in een winkel op het Oranjeplein. De dieven hebben aan de achterzijde een deur open gebroken. Dit betreft een nooddeur. Vanuit het magazijn is men in de kantoorruimte gekomen. Daar werd de kluis met wisselgeld gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft donderdagavond omstreeks 21.30 uur in de wijk Groenewoud een 32-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. Door zijn 15-jarige vriendin uit Eindhoven is aangifte gedaan. Het slachtoffer verklaart dat zij gisteravond bij de verdachte op bezoek kwam. Zij heeft met hem al een jaar een relatie. Gisteravond ontstond ruzie toen zij hem vertelde dat zij terug naar Eindhoven wilde gaan. Hij sloeg haar hierop met gebalde vuisten in het gezicht en duwde een kussen in haar gezicht waardoor ze geen adem meer kreeg. Ze slaagde er uiteindelijk in de woning te ontvluchten en de politie te bellen. .Ze verklaart al vaker mishandeld te zijn door de verdachte. De 32-jarige Tilburger is in verzekering gesteld. Het slachtoffer had twee gezwollen jukbeenderen, en rode krassen in haar nek. De politie heeft over deze relatie al eerder meldingen gehad en bemiddeld, waarbij ook met de moeder van aangeefster is gesproken.

Politie team Leijdal houdt verkeerscontrole

TILBURG / GOIRLE / ESBEEK: De politie van het team Leijdal heeft donderdagmiddag en avond een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn 41 bekeuringen uitgedeeld. Dit gebeurde op de Kruisvaardersstraat en de Prof. Van Buchemlaan in Tilburg, op de Tijvoortsebaan in Goirle. Verder controleerden de agenten op twee locaties op alcohol. Dat gebeurde op de Provincialeweg N269 te Esbeek en de Goirleseweg te Tilburg. Van de 83 gecontroleerde bestuurders was echter niemand in overtreding. De politie wil met de controles de verkeersveiligheid bevorderen. Ook zijn 20 parkeerbonnen uitgeschreven op de Apenijnenweg.

Resultaten

8 x het niet dragen van de autogordels
2 x rijden zonder rijbewijs

1 x snelheid
5 x geen ID-bewijs kunnen tonen

2 x gesloten verklaring
2 x geen bromfietscertificaat
4 x niet tonen kentekenbewijs

1 x kenteken niet voldoende zichtbaar.
20x fout parkeren Apenijnenweg

3 x niet handsfree bellen.

1 x rechts s inhalen

1 x rijden zonder kenteken

2 x rijden op bromfiets beneden de 16 jaar en 3 x niet dragen van de helm

1 x te lang links rijden

1 x defect achterlicht bromfiets

3 x geen verlichting

1 x kale achterband

Vier winkeldieven aangehouden

TILBURG: Gistermiddag werd omstreeks 14.45 uur in een winkel op de Ringbaan Zuid een 36-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal. Hij nam een zogenaamde life-hammer uit een uitstalrek en stopte dit in zijn broekzak. Hij liep daarna naar buiten zonder het gereedschap af te rekenen. Hij werd door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld omdat hij op de veelplegerslijst staat.

TILBURG: Gistermiddag stopte een 58-jarige Tilburgse in een grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat eye-liner in haar tas zonder dit bij de kassa af te rekenen. Ze werd betrapt en overgedragen aan de politie. Het gestolen make-up artikel heeft een verkoopwaarde van 6,20 euro. Ze heeft een boete van 125 euro gekregen.

TILBURG: Gistermiddag werd in een drogisterij op de Heuvelstraat een 68-jarige vrouw uit Dongen betrapt op winkeldiefstal. Ze had vier spuitbussen Deodorant in haar tas gestopt en was daarna zonder af te rekenen naar buiten gelopen.

TILBURG: Bij een schoenenzaak op de Heuvel liep gisteren aan het eind van de middag een 17-jarige Tilburgse tegen de lamp. Ze had een paar schoenen t.w.v. 19,95 euro in haar tas gestopt en wilde zonder te betalen de winkel verlaten.

Rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: Gisterenavond is op de Bredaseweg een 51-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 560 ugl. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG: Een 21-jarige man uit Rijen is vannacht, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde, met zijn auto op de Baroniebaan tegen een vluchtheuvel aangereden. Hij werd met zijn auto aangetroffen op de Gilzerbaan. Hij verklaarde dat hij op zijn telefoon keek in plaats van op de weg. De auto is getakeld. Hij blies 545 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is getakeld.

Auto gestolen bij woninginbraak

HILVARENBEEK: Vanmorgen is omstreeks 08.15 uur ontdekt dat in een woning aan de JF Kennedylaan was ingebroken. De dader heef zich op onbekende wijze toegang verschaft en in de woning de sleutels van de auto, een Opel Vectra C-Station, voorzien van het kenteken 63-NZ-JR gevonden en die vervolgens vanaf de oprit gestolen. De politie heeft de auto internationaal gesignaleerd.

Politie team Leijdal stelt nader onderzoek in naar vechtpartij bij ijshal (2^e plaatsing)

TILBURG: De recherche van het politieteam Leijdal is met een uitgebreid onderzoek gestart naar de toedracht van een ernstige vechtpartij die zoals eerder gemeld zondagavond 18 maart jl. omstreeks 21.15 uur aan de Stappegoorweg nabij de ijshal heeft plaats gevonden. Bij deze vechtpartij liep een van de slachtoffers, een 29-jarige Tilburger, onder meer een gebroken oogkas, een naar binnen gekanteld jukbeen, een gebroken arm en een zware hersenschudding op.

De recherche neemt van dit slachtoffer een aangifte op en houdt er rekening mee dat er nog meer aangiftes volgen. De politie beschikt over aanwijzingen met betrekking tot de mogelijke daders en is bezig met nader onderzoek. De politie probeert door mogelijke betrokkenen te benaderen te voorkomen dat deze vechtpartij nog een vervolg krijgt.

Auteur: Willem van Hooijdonk