Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Achttienjarige lichtgewond na aanrijding

Publicatiedatum: 23-3-2007 13:54:06

HUISSEN - Een achttienjarige jongen uit Huissen is donderdagavond in zijn woonplaats lichtgewond geraakt na een aanrijding. De jongen reed omstreeks half acht met zijn scooter over de Van Voorstraat. Bij de t-splitsing werd de Huissenaar aangereden door een automobilist, een zeventigjarige plaatsgenoot. De automobilist wilde afslaan en zou daarbij de bromfietser geen voorrang hebben verleend. Door de aanrijding viel de scooterrijder op de grond. Ambulancepersoneel heeft de jongen ter plaatse onderzocht. Hij bleek een aantal schaafwonden te hebben maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (07-044664)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen bekeurd wegens gevaarlijk rijgedrag

Publicatiedatum: 23-3-2007 13:53:34

ZETTEN - De Zettense politie heeft donderdagmiddag omstreeks half zes een zestienjarige jongen uit Herveld bekeurd wegens onder meer gevaarlijk rijgedrag.
De jongen trok de aandacht van agenten doordat hij met zijn bromfiets met hoge snelheid over de Wageningsestraat reed. De agenten wilden de bromfietser op zijn rijgedrag aanspreken maar de bromfietser ging er vandoor. Tijdens een achtervolging, waarbij nog meer verkeersovertredingen werden geconstateerd, wist de bromfietser te ontkomen. De agenten hadden inmiddels het kenteken van de bromfiets genoteerd en zochten de jongen later thuis op. Daar kreeg hij uiteindelijk alsnog enkele bonnen overhandigd.
(07-044606)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---