Ingezonden persbericht


GPUpdate.net sluit sponsordeal met Renger van der Zande

De Nederlandse autocoureur Renger van der Zande zal de komende twee jaar ondersteund worden door autosportwebsite GPUpdate.net. Het Groningse bedrijf gaat de 21-jarige Nijmegenaar niet alleen financieel steunen, maar zal hem ook op andere manieren verder helpen in zijn raceloopbaan, door bijvoorbeeld meer media-aandacht rond zijn persoon te genereren. Van der Zande maakt komend weekend zijn racedebuut in de A1 Grand Prix, de populaire raceklasse voor landenteams, en zal dit seizoen uitkomen voor het Italiaanse Prema Power-team in de F3 Euroseries, een belangrijke leerschool voor de Formule 1. Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Robert Kubica en Sebastian Vettel leerden allemaal de kneepjes van het vak in de F3 Euroseries. Van der Zande zal rijden met een viziersticker van GPUpdate.net.

Jeroen Huis in 't Veld, directeur van GPUpdate.net: "We zijn erg blij dat we een jong talent als Renger van der Zande komend seizoen kunnen ondersteunen op weg naar zijn ultieme doel, de Formule 1. Het is een lange en moeilijke weg voor jonge racetalenten. Met onze steun en die van anderen hopen we dat hij zo toch een grotere kans krijgt."

Renger van der Zande: "Ik ben trots dat een bedrijf als GPUpdate.net achter mij gaat staan en mij verder wil helpen in mijn racecarrière. GPUpdate.net ondersteunt ook al het Spyker F1-team en staat bekend als het grootste autosportplatform op internet. Ik zal komend seizoen ook een bijdrage leveren, in de vorm van een vaste column."

Renger van der Zande (16 februari 1986) begon zijn racecarrière op 13-jarige leeftijd, op de kartbaan in Venray. In 2005 reed Van der Zande voor Van Amersfoort Racing in het Nederlandse en het Duitse Formule 2.0-kampioenschap. De Nederlandse titel werd op overtuigende wijze gewonnen. In het Duitse kampioenschap deed hij niet aan alle races mee, maar werd hij toch knap vijfde. In 2006 eindigde hij als vierde in de eindstand van de Duitse Formule 3 en zette hij zijn eerste stappen in de A1 Grand Prix, als rookie-rijder van Team Nederland. In 2007 rijdt Van der Zande zijn eerste races in deze raceklasse voor landenteams en komt hij uit voor het Italiaanse Prema Power-team in de F3 Euroseries.

GPUpdate.net (www.gpupdate.net) is een onafhankelijk, honderd procent Nederlands bedrijf, gevestigd te Groningen. GPUpdate.net biedt haar nieuws niet alleen aan in de Nederlandse taal, maar ook in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Chinees en Japans. De site brengt je 24 uur per dag, zeven dagen per week het laatste Formule 1-, A1GP-, GP2-, Champ Car- en MotoGP-nieuws, exclusieve interviews, foto's en video's. Sinds de oprichting in 1998 is de site van GPUpdate.net één van de bestbezochte Formule 1-sites ter wereld en een gerespecteerde nieuwsbron binnen de Formule 1-paddock. GPUpdate.net is ook sponsor van Formule 1-coureur Christijan Albers en het Spyker F1-team.

http://www.gr8industries.com
Ginnekenweg 275
4835 NC Breda
Tel +31.76.5655511
Fax +31.76.5659838
info@gr8industries.com