Gemeente Tilburg

23-3-2007
Nieuwe peuterspeelzalen bij basisscholen
Gemeente stelt ruim vijf ton beschikbaar

De gemeente Tilburg stelt ruim vijf ton beschikbaar voor het verplaatsen en realiseren van een aantal peuterspeelzalen in de stad. Het betreft een nieuwe peuterspeelzaal in het gebouw van basisschool St. Hubertus ('t Zand), het verplaatsen van peuterspeelzaal Ienie Minie naar de nieuwbouw bij basisschool Don Sarto (Groenewoud) en het verplaatsen van peuterspeelzaal Pinokkio naar de nieuwbouw bij basisschool Yore (Loven). De totale investeringskosten hiervoor bedragen ruim 6 ton. De gezamenlijke schoolbesturen dragen 125.000 euro bij.

Wethouder Hugo Backx van Onderwijs en Jeugdbeleid: "Peuterspeelzalen en basisscholen werken al veel samen. Het is een enorme winst als een peuterspeelzaal fysiek bij een basisschool wordt ondergebracht. Zo krijgt de samenwerking een enorme impuls. Het is één van de middelen die we inzetten om onderwijsachterstanden zo vroeg mogelijk te bestrijden en te voorkomen."

Kinderstad
De drie peuterspeelzalen worden allemaal geëxploiteerd door kinderopvangorganisatie Kinderstad, in opdracht van de gemeente Tilburg. Naast de gemeente investeren de volgende schoolbesturen in de ontwikkelingen van deze peuterspeelzalen: Stichting Katholiek Onderwijs Tilburg, Stichting Katholiek Onderwijs Tilburg Zuid-Oost en Stichting Opmaat.

Verder heeft het college deze week besloten om de verhuurperiode van de tijdelijke peuterspeelzaal 't Boemeltje in Stokhasselt met enkele maanden te verlengen. Dit in afwachting van de oplevering van twee nieuwe peuterspeelzalen binnen de nieuwbouw van basisschool De Lochtenbergh. Deze nieuwbouw gebeurt in opdracht van Stichting Tangent en wordt naar verwachting eind mei afgerond.