Gemeente Den Haag

De gemeente heeft een ontwerp gemaakt voor de aansluiting van de Landscheidingsweg op de Hubertustunnel en via een rotonde op de Oude Waalsdorperweg.
De uitvoering van dit plan zorgt ervoor dat het verkeer vanaf de Noordelijke Randweg/N14 de Hubertustunnel en de Oude Waalsdorperweg kan bereiken. De Hubertustunnel - die op dit moment geboord wordt - gaat in juni 2008 open. De aansluitingen moeten dan ook gereed zijn. Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan 23 maart vrijgegeven voor inspraak.

Het plan voor de aansluiting van de Hubertustunnel aan de zijde van het Hubertusduin en de (her)inrichting van de Waalsdorperweg, is al eerder vastgesteld. Het Voorontwerp dat thans de inspraak ingaat, zorgt ervoor dat de tunnel aan de kant van de Landscheidingsweg direct na opening optimaal aansluit op de bestaande wegen. De Landscheidingsweg sluit daarbij met twee rijstroken per richting aan op de Hubertustunnel. Voor het verkeer tussen de Landscheidingsweg en de Oude Waalsdorperweg wordt aan beide zijden van de tunnelmond een rijbaan met één rijstrook in elke richting aangelegd.

Rotonde
Om de overgang van de Noordelijke Randweg naar de Oude Waalsdorperweg duidelijk te markeren, is gekozen voor een rotonde. Bovendien remt een rotonde de snelheid van het verkeer. Een rotonde neemt in dit geval minder ruimte in dan een gewone kruising en er zijn geen verkeerslichten nodig. Vanaf de rotonde wordt een nieuwe rijbaan richting TNO aangelegd. Deze wordt tevens voorzien van een tweerichtingen fietspad van en naar het duingebied Meijendel.

Inspraakperiode en inloopbijeenkomst
Het concept Voorontwerp ligt ter inzage tot en met 16 april 2007 in het informatiecentrum Hubertustunnel, het stadsdeelkantoor Haagse Hout (Loudonstraat), het stadsdeelkantoor Scheveningen (Scheveningseweg) en in het gemeentelijk ContactCentrum (atrium stadhuis, Spui 70). Op maandag 2 april 2007 is er tussen 16.00 en 19.00 uur een inloopbijeenkomst in het informatiecentrum Hubertustunnel, Oude Waalsdorperweg 25. Geïnteresseerden kunnen de tekening van het voorontwerp bekijken en bij de betrokken ambtenaren terecht met hun vragen.

Na de inspraak wordt het ontwerp samen met de inspraakreacties voor definitieve besluitvorming voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.

Alles over de bouw van de Hubertustunnel