Gemeente Rotterdam

Kinderen rappen over bewaren en feest tijdens Kunstkijken.

Honderd jongens en meisjes kozen voor het project "Rap to the future" van het Gemeentearchief Rotterdam tijdens Kunstkijken. Kunstkijken is de afsluiting van het Cultuurtraject van de SKVR, voor leerlingen uit groep 8 van Rotterdamse basisscholen. Van 19 tot en met 22 maart werden leerlingen met workshops van professionele rappers verrast door het gemeentearchief.

Rap to the future in Gemeentearchief Rotterdam!

Dit jaar bestaat het Gemeentearchief Rotterdam 150 jaar. Reden genoeg voor een echte lauwe party! Na een workshop van de professionele rappers Frank de Die en Vincent van der Steen maakten groepjes kinderen raps over het begrip bewaren, de belangrijkste taak van het gemeentearchief, en over feest, vanwege het 150 jarig jubileum. De kinderen hebben hun eigen raps voorgedragen aan de klas.

Alle optredens zijn gefilmd en worden ten minste dertig jaar bewaard in het depot van het gemeentearchief. De gefilmde raps worden gecomprimeerd tot een compilatie, die vanaf 5 mei te zien is bij de nieuwe expositie van het gemeentearchief: Rotterdam Leeft! 150 jaar Stad in Beeld in Galerie Coolsingel 91.

Bron: Gemeentearchief Rotterdam, 23-03-2007