AutoRai

Citroën C-Métisse ook op AutoRAI 2007

(3/23/2007)
Op AutoRAI 2007 onthult Citroën voor het Nederlandse publiek de concept car C-Métisse. De Citroën C-Métisse speelt een prominente rol op de Citroën-stand, naast de al eerder aangekondigde SUV-primeur, de Citroën C-Crosser.

De C-Métisse is voorzien van de nieuwste technologieën en een nieuw ontwikkelde high performance diesel-hybride aandrijflijn, gecombineerd met een sensationeel uiterlijk.

De C-Métisse is gebaseerd op dezelfde toekomstgerichte toepassingen die Citroën in 2006 introduceerde met de C4 HDi hybride. Hij beschikt over een V6 HDi FAP dieselmotor met een vermogen van 150 kW/208 pk, in combinatie met twee elektromotoren in de achterwielen, beide met een koppel van 400 Nm en een vermogen van 15 kW/20 pk.

Kijken naar de C-Métisse is een visuele ervaring op zich: met zijn uiterlijk dwingt de C-Métisse direct respect af. Met zijn afmetingen van 4,74 x 2,0 m x 1,24 m (lxbxh) oogt de auto weelderig en bijna intimiderend. Als voertuig met een uiterst luxueuze en complete uitrusting legt de C-Métisse ook sterk de nadruk op comfort voor de passagiers.

Van de achterste wielkasten tot de motorkap en zelfs de kofferruimte weerspiegelen de subtiel gespierde oppervlakken van de auto een zekere sensualiteit. De verleidelijke schoonheid van de C-Métisse komt ook tot uiting in een gevoel van latente kracht. Met zijn bijzonder lange motorkap en nauwelijks aanwezige overhang achter doet de C-Métisse denken aan de evenwichtig ontworpen modellen uit de gouden eeuw van de Grandes Routières.

Eerder deze maand is de Citroën C-Métisse onderscheiden met de prestigieuze âLouis Vuitton Classic Concept Award 2006â. Het bekende Franse modemerk heeft, tijdens de Salon van Genève 2007, de auto uitgeroepen tot het mooiste prototype.