AutoRai

Sony Playstation3 bij Nissan op AutoRAI 2007

(3/23/2007)
Gamers met een voorkeur voor autoracen zullen tijdens de AutoRAI rechtstreeks naar de stand van Nissan gaan. Daar is namelijk de Sony Playstation 3, uitgerust met Gran Turismo HD Concept, exclusief uit te proberen. Een unieke kans, want de verkoop is nog maar net begonnen.

Nissan speelt al jaren een prominente rol in de Gran Turismo-games van Sony. Alle mogelijke modellen van vroeger, nu en uit de toekomst razen daarbij over uitdagende circuits. Circuits uit zowel de echte als de virtuele wereld.

Toen Gran Turismo 4 twee jaar geleden werd gelanceerd, was het de speciale editie van de 350Z â ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van de Z uitgevoerd in kanariegeel â die de ster van de game was. Om duidelijk te maken dat de ontwikkelingen in de echte wereld zeker zo snel gaan als die in de games, toont Nissan op de AutoRAI onder meer de nieuwste editie van de 350Z met de nieuwe VQ 35 HR motor die 313 pk levert bij 6.800 toeren en een koppel van 358 Nm bij 4.800 toeren.

Gran Turismo HD geeft een goede indruk van hoe de racegames zich ontwikkelen. Daarbij tilt Playstation 3 de games naar een hoger niveau met mogelijkheden om heel veel content te downloaden en online te gamen. Gran Turismo HD is te downloaden van Playstation Store, de downloadsite van Playstation 3.

In Gran Turismo HD starten de spelers met een auto op het virtuele circuit op de Eiger Noordwand in de Alpen. Wordt het circuit binnen de gestelde tijdslimiet afgelegd, dan komt een tweede auto vrij. Zo volgen er nog negen levels. Het behaalde resultaat is online in een uitslagenlijst te plaatsen. Spelers van over de hele wereld kunnen zo hun resultaten met die van anderen vergelijken.

Marketingdirecteur van Nissan Europa, Paul Wilcox, juicht het allemaal toe. âDe passie die Sony heeft voor virtuele races, heeft Nissan voor het bouwen van uitstekend handelbare autoâs. De nieuwe 350Z is er een mooi voorbeeld vanâ.