Gemeente Zoetermeer

Feestelijke start renovatie winkelcentrum Buytenwegh

Klik hier voor vergroting

WCBuytenwegh.JPG-400.jpg

Buytenwegh De Leyens, 23 maart 2007 - Het winkelcentrum in Buytenwegh wordt grondig gerenoveerd door eigenaar Segesta BV. Op woensdag 28 maart om 16.30 uur geeft wethouder Bè Emmens op bijzondere wijze het startschot voor de werkzaamheden.

Eigentijds gezicht

Winkelcentrum Buytenwegh wordt van top tot teen vernieuwd. Bestaande winkels breiden uit en er komen nieuwe winkels bij. Daarnaast krijgt het winkelcentrum een heel nieuw, eigentijds gezicht: de puien en luifels worden vervangen door hoogwaardige materialen, met een kleurenpalet van donkergrijs naar koperrood. Ook komen er nieuwe winkeldaken. Bovendien wordt het winkelcentrum ook veiliger. Donkere nissen verdwijnen zo veel mogelijk, zichtlijnen verbeteren en er komt betere verlichting. Er ontstaat dus een compleet nieuw winkelcentrum met een volwaardig voorzieningenniveau en een hoogwaardige uitstraling waar de wijk trots op kan zijn. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden en levering van materialen die onder andere uit Italië moeten komen, staat de oplevering van het winkelcentrum nog voor de zomervakantie gepland.

De vernieuwing van het winkelcentrum past in de totale renovatie van het gebied. Zo wordt de halte Buytenwegh van de RandstadRail omgebouwd en gemoderniseerd. Daarnaast neemt de gemeente na de renovatie van het winkelcentrum de openbare verlichting, parkeergelegenheid, de bestrating en het plein onder handen.

Mozaïek

December vorig jaar ontvingen alle bewoners van Buytenwegh de Leyens een uitnodiging om letterlijk hun steentje bij te dragen aan de wijk: een mozaïeksteentje. Veel bewoners gaven aan de uitnodiging gehoor en als gevolg daarvan zijn er elf mozaïekpanelen ontstaan. Deze panelen worden opgehangen in de wijk of verwerkt in de bestrating. Segesta BV sponsorde de actie en ontvangt bij de officiële start van de werkzaamheden op 28 maart een paneel om in het vernieuwde winkelcentrum op te hangen.