Gemeente Schiedam


Maart

Nieuwland krijgt geld van Rijk

23 maart 2007

Schiedam krijgt geld van het rijk om extra te investeren in Nieuwland. Het exacte bedrag is nog niet duidelijk. De wijk is geselecteerd in het kader van het project van probleemwijk naar prachtwijk. Minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie heeft 40 wijken geselecteerd die in aanmerking komen om van probleemwijk weer een sterke woonwijk te worden waar het prettig wonen, leven en werken is. Nieuwland is daar dus één van. Het selecteren van de wijken heeft plaatsgevonden op basis van sociaal- economische en fysieke achterstanden en problemen. Minister Vogelaar zal binnen afzienbare tijd ook een bezoek aan Nieuwland brengen.

Het gemeentebestuur is zeer verheugd dat door de selectie van de wijk Nieuwland het mogelijk is om in deze wijk boven op het huidige stedelijke vernieuwingsbeleid extra te investeren in een brede en samenhangende wijkaanpak, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar wonen, werken, leren, integreren en veiligheid. Verantwoordelijk wethouder Maarten Groene van wijkzaken: De keuze van minister Vogelaar laat zien dat zij Schiedam goed op het netvlies heeft. Een prima start die veel belooft voor de verdere samenwerking tussen onze stad en de nieuwe minister.

Het gemeentebestuur is heel gelukkig met de selectie maar heeft ook gewezen op de ontwikkelingen in Schiedam Oost. Met name het oostelijk deel van die wijk, gelegen tegen de Rotterdamse probleemwijk Oud-Mathenesse, kent eveneens problemen. Om die reden wil het college Schiedam Oost ook hoge prioriteit geven. Het college gaat er vanuit dat de minister na deze ronde ook voor andere wijken, waaronder Schiedam Oost, kansen zal bieden.