Politie Groningen

Vrijdag 23 maart 2007

Provincie Groningen, 23-03-2007

Groningen: hennepkwekerij veroorzaakt brand

Bij een brand aan de Javalaan in Groningen is donderdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. De brandweer ontdekte de kwekerij met 150 planten bij het blussen. Daarop werd direct de politie ingeschakeld. De brand bleek in de kwekerij te zijn ontstaan. De politie ziet de 28-jarige bewoner van het pand als verdachte. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjer heeft haast

Een 53-jarige automobilist uit Groningen is donderdagmiddag bekeurd omdat hij te haastig wegreed bij een snelheidscontrole. De man werd staande gehouden, omdat hij met een snelheid van 45 km/u door de Nieuwe Boteringestraat reed. In deze straat wordt momenteel een actiecontrole gehouden in het kader van het project subjectieve verkeersonveiligheid. De maximum snelheid aldaar is 30 km/u. Toen agenten de man aanspraken om zijn gegevens, gaf de automobilist deze snel af, stapte direct in de auto en ging er vandoor. Hij riep de agenten nog na dat hij haast had. De dienders reden vervolgens achter hem aan om de man aan de Oosterhamrikkade wederom aan de kant te zetten. Zij hadden nog niet alle gegevens. De Stadjer kreeg vervolgens een boete voor de snelheidsovertreding en omdat hij weg reed na de eerste staande houding.

Groningen: hennepkwekerij aangetroffen

De politie heeft donderdagmiddag in een pand aan de Oliemuldersweg in Groningen een hennepplantage ontmanteld. In het gebouw werden naast 680 planten ook diverse spullen aangetroffen om een plantage op te bouwen en te onderhouden. Zowel de planten als het materieel is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De politie heeft twee Stadjers (38 en 47 jaar) aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man gewond bij bedrijfsongeval

Een 50-jarige man uit Zevenhuizen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Nieuwe Kijk int Jatstraat in Groningen. De man was bezig met bouwwerkzaamheden toen hij door nog onbekende oorzaak van een bouwsteiger viel. De bouwvakker is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Groningen: man met harddrugs

De politie heeft een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor drugsbezit. De man stond in de Schoolstraat in Groningen met enkele mensen te praten. Agenten vertrouwden dit niet en spraken de man even later aan. Na fouillering bleek de hij 26 bolletjes harddrugs bij zich te hebben. De man is meegenomen naar het bureau en is ingesloten.

Haren: onder invloed verdwaald

Tijdens een controle in de Ebelsweg in Haren is donderdagnacht een 20-jarige automobilist uit Den Helder langs de kant gezet. De beginnend bestuurder verklaarde op stap te zijn geweest in Groningen, maar de weg naar Den Helder niet meer terug te kunnen vinden. Na de blaastest bleek mogelijk waarom dat zo was. Hij had namelijk 0,7 promille alcohol in zijn bloed, terwijl dit voor een beginnend maximaal 0,2 promille mag zijn. De bestuurder mocht pas in de loop van de vrijdagmorgen zijn rit naar Den Helder vervolgen. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: bromfietsen terug bij eigenaren

Twee 14-jarige jongens uit Leek hebben afgelopen week verklaard verantwoordelijk te zijn voor de diefstal van vijf bromfietsen in de omgeving van Leek en Roden. Een van de twee werd 10 maart in zijn woonplaats aangehouden toen hij zonder verlichting reed. Direct bij zijn aanhouding verklaarde hij dat hij op een gestolen brommer reed. Later bleek hij samen met een even oude vriend verantwoordelijk te zijn voor meer brommerdiefstallen. De politie in Groningen en Drenthe hebben gezamenlijk de rechtmatige eigenaars kunnen achterhalen. De bromfietsen zijn inmiddels bij hen terug. Tegen de twee jeugdige Leeksters wordt proces-verbaal opgemaakt.

Thesinge: duizenden hennepstekken aangetroffen

De politie heeft donderdag in een woning aan de Kerkstraat in Thesinge 5564 hennepstekken aangetroffen. Bovendien troffen agenten nog 30 moederplanten aan. Naar aanleiding van de vondst zijn vijf verdachten aangehouden. De verdachten (27 t/m 59 jaar) zijn afkomstig uit Groningen en Thesinge. Allen zijn ingesloten voor verhoor.

Startenhuizen: automobilist te snel

Een 46-jarige automobilist reed donderdagnacht met te hoge snelheid over de N46 bij Startenhuizen. Een politieauto zag de man met hoge snelheid over de provinciale weg rijden en klokte na ruim een kilometer dat hij gemiddeld 49 km/u te snel reed. Op de N46 geldt een maximum snelheid van 100 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Lettelbert: lopend na ongeval

De politie kreeg donderdagnacht een melding dat een onbekende man langs de A7 bij Lettelbert zou lopen. De politie trof daar even later een 37-jarige man uit Almere aan. De man rook na alcohol en hij vertelde dat hij een ongeluk had gehad en dat hij op zoek was naar een praatpaal. Echter, deze niet kon vinden. Na een korte zoektocht bleek zijn auto in een greppel aan de Pasop in Midwolde te liggen. Na een blaastest bleek de man 1,35 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man is meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwe Pekela: bromfiets als een speer

Agenten hebben donderdagmorgen een 16-jarige bromfietser uit Oude Pekela aangehouden. De jongen reed met een snelheid van 82 km/u door de DS. Sicco Tjadenstraat in Nieuwe Pekela. In deze straat mag maximaal 30 km/u worden gereden. De jongen kan een behoorlijke boete verwachten.