Persberichten Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht, 23-03-2007

Rijden onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie een 35-jarige man uit Renswoude aan omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Om 01.40 uur controleerden agenten de bestuurder op de Zandstraat. De blaastest gaf aan dat hij te veel had gedronken, waarna hij werd aangehouden. Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de automobilist 685 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Gas in plaats van rem

DOORN Een 84-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg maakte donderdag brokken toen hij tijdens het inparkeren het gaspedaal intrapte in plaats van de rem.

Om 10.15 uur wilde de man zijn auto inparkeren langs de Bergweg in Doorn. Omdat hij per ongeluk het gaspedaal intrapte in plaats van de rem, botste hij tegen drie andere autos. Een 83-jarige man uit Wijk bij Duurstede die naast zijn auto stond kreeg een tik omdat zijn auto bij de botsing verplaatste. Hij kwam ten val en bezeerde daarbij zijn hand en rug. De politie maakte proces-verbaal op.

Controle geslotenverklaring

OVERBERG Donderdagochtend controleerde de politie of er automobilisten waren die op de Haarweg de geslotenverklaring negeerden.

Tussen 07.30 en 08.30 uur negeerden 15 bestuurders het inrijverbod. Zij kregen allen een bekeuring. Ook een bromfietser die zonder bromfietscertificaat reed liep tegen de lamp en kreeg een bekeuring.