ABVAKABO FNV

Twee principeakkoorden voor Postkantoren

Dinsdag 20 maart 2007 hebben de vakorganisaties ABVAKABO FNV, BVPP en CNV Publieke Zaak met Postkantoren B.V. een principeakkoord bereikt over een nieuwe Sociale begeleidingsregeling (SBR). Bovendien is er voor het eerst een principeovereenkomst over gerealiseerd met afspraken over het stimuleren van vrijwillige mobiliteit.

Principeakkoord SBR Postkantoren
Principeakkoord Vrijwillige mobiliteit Postkantoren

Vrijwillige mobiliteit geregeld

Als vakorganisaties zijn wij vanaf begin dit jaar in overleg met de werkgever om een nieuwe Sociale begeleidingsregeling en een regeling voor vrijwillige mobiliteit af te spreken. Deze onderhandelingen waren zeer complex omdat de bonden in goede onderlinge samenwerking een goed evenwicht tussen maatregelen voor vrijwillig vertrek en onvrijwillige (overcompleet situaties) vertrek bij Postkantoren wilden realiseren. Juist met de maatregel vrijwillig vertrek willen wij medewerkers stimuleren hun kansen op de arbeidsmarkt met een financieel steuntje in de rug te benutten. Voor ons staat hierbij centraal dat hiermee ook overcompleet situaties zoveel als mogelijk kunnen worden voorkomen. Immers, iedereen die voor deze vrijwillig vertrekregeling in aanmerking komt en er gebruik van maakt helpt mee om overcompleet situaties te minimaliseren.

Huidige SBR aangepast

Voor iedereen wordt zo langzamerhand steeds duidelijker dat de omvang van Postkantoren en daarmee de werkgelegenheidssituatie erg onder druk staat. Naast een maatregel voor vrijwillig vertrek is dan ook goede nieuwe SBR noodzakelijk. Zoals door bonden al in eerdere nieuwsbrieven is aangegeven, dienden door veranderingen in wetgeving een aantal artikelen aangepast te worden (veranderde WW wetgeving, de IOW en de verder aangescherpte gelijke behandelingswetgeving). Ook hierbij hebben de bonden gestreefd naar een evenwichtige verdeling tussen het creren van kansen en het vasthouden aan zekerheden. Door middel van extra snel vertrekpremies in de SBR en het handhaven van ook zoveel mogelijk zekerheden uit de oude SBR hebben we dit evenwicht bereikt.

We hebben vastgehouden aan de maximale begeleidingstermijn van 18 maanden en afhankelijk van de lengte van het dienstverband een aanvulling op de werkloosheidsuitkering. Een belangrijke extra faciliteit is de mogelijkheid voor het op kosten van Postkantoren BV inwinnen van een eenmalig financieel advies via een extern onafhankelijk bureau.

Naast de maatregelen die wij nu in de nieuwe SBR en rond de vrijwillige mobiliteit hebben afgesproken, blijft Postkantoren zoals ook nu al gebeurt medewerkers ondersteunen bij het vinden van ander werk.

Ledenraadplegingen

Het woord is nu aan de leden van de vakorganisaties. De vakbonden zullen binnenkort het land in trekken om de akkoorden aan u voor te leggen. Tijdens die raadplegingen zullen we de akkoorden toelichten en uw vragen beantwoorden. De principeakkoorden worden met een positief advies voorgelegd, aan de leden is het laatste woord.

Tevens een nieuwe cao

Ook wordt tijdens de ledenbijeenkomsten stil gestaan bij de inzet voor een nieuwe cao. De huidige loopt af op 1 april 2007. Gezien alle belangen en de inzet die we ook hiervoor moeten formuleren is uw aanwezigheid op de bijeenkomst extra belangrijk. Zodra de data en locaties bekend zijn worden deze gecommuniceerd. We streven er naar begin mei deze bijeenkomsten te hebben gehad. De teksten van de plannen kunt u vinden op onze website.