Gemeente Putten

Câmpia Turzii en Turda

Nieuwe aanduiding Zwaartepunt van Nederland (22-03-2007)
---

Putten, 22 maart 2007

Nieuwe aanduiding voor Zwaartepunt van Nederland

De nieuwe aanduiding van het
Zwaartepunt van Nederland.

Op 20 april 2004 heropenden wethouder Fabriek en mevrouw Berkhout-Klein het Zwaartepunt van Nederland. Bij het Zwaartepunt aan de Peppelerweg werd een kunststof bord op een hardhouten paal geplaatst met de originele tekst die vroeger op de steen met ring stond geschreven.

Medio 2006 werd het bord echter gestolen. De gemeente deed aangifte van diefstal bij de politie, maar hoorde tot op heden niets.

Het Toeristisch Platform Putten nam vervolgens eind 2006 het initiatief een nieuwe aanduiding voor het Zwaartepunt te laten maken. Begin maart 2007 is de nieuwe aanduiding geplaatst door de firma Van den Heuvel uit Putten. Op een stenen plaat (een soort marmer) staat het verhaal van het in Putten gelegen Zwaartepunt van Nederland geschreven.

Herman Kool, voorzitter van het Toeristisch Platform Putten, spreekt de hoop uit dat dieven en vandalen het Zwaartepunt met rust zullen laten. We doen er veel aan om Putten voor de toerist zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Laten we dus hopen dat dit soort zinloze en respectloze acties achterwege blijven.

De afgelopen jaren is gebleken dat het Zwaartepunt, dat aan een populaire wandel- en fietsroute ligt, door veel toeristen wordt bezocht. Bij de VVV Putten was tot voor kort een folder met wetens­ waardigheden over het Zwaartepunt van Nederland verkrijgbaar. Het ligt in de bedoeling deze folder binnenkort aan te passen aan de nieuwe situatie.

Het Zwaartepunt van Nederland