Persberichten Eemland Zuid, 9.55 uur

Utrecht, 23-03-2007

Grote verkeerscontrole

AMERSFOORT Op donderdag 22 maart heeft de politie van het district Eemland Zuid een grote verkeerscontrole gehouden. Tussen 17.00 uur en
01.00 uur werden 219 voertuigen naar de controlelocatie aan de Nijverheidsweg Noord begeleid.

In samenwerking met onder andere de verkeerspolitie, de marechaussee, KLPD, Douane, Belastingdienst en de ANWB werden zowel de voertuigen als de bestuurders gecontroleerd. In totaal werkten 64 personen mee aan de actie. Bij de centrale controlelocatie onderwierpen politieagenten en ondersteunende diensten de voertuigen en bestuurders aan een grondig onderzoek.

In totaal zijn er donderdagavond ongeveer 120 bekeuringen uitgeschreven. De meest voorkomende feiten waren: defecte verlichting(32), het niet kunnen tonen van rijbewijs en/of kentekenbewijs(25) en diverse technische gebreken (19). Defecte verlichting konden de bestuurders ter plekke laten repareren door de ANWB. Door het laten repareren van het mankement werd de bekeuring van 22 bestuurders ingetrokken. De douane maakte twee maal proces-verbaal op: Eén bestuurder reed in een buitenlandse auto en één persoon was in het bezit van meer dan 5 gram softdrugs. De Belastingdienst controleerde 610 kentekens. 650 blaastesten werden afgenomen. Tegen twee bestuurders is proces-verbaal opgemaakt omdat zij te veel hadden gedronken (respectievelijk 620 en 315 ug/l).

Te veel alcohol

AMERSFOORT In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie op het Stadhuisplein een automobilist aan die met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Om 01.35 uur werd de bestuurder, een 32-jarige man uit Veenendaal, gecontroleerd. De eerste blaastest gaf aan dat de Veenendaler te veel had gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 705 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

Mannen met gestolen fiets

AMERSFOORT Donderdagavond hield de politie op de Willem van Otterloostraat twee mannen aan met een vermoedelijk gestolen fiets. Er was (nog) geen aangifte gedaan van de diefstal.

Om 22.30 uur meldde een getuige dat hij twee mannen zag slepen met een afgesloten fiets. De politie heeft de mannen, 18 jaar en 20 jaar en beiden afkomstig uit Amersfoort, aangehouden. Ze vertelden een onsamenhangend verhaal hoe ze aan de fiets waren gekomen. De Amersfoorters worden verdacht van diefstal of heling van de fiets. Bij de politie was nog geen aangifte gedaan van de diefstal van de fiets. Om de eigenaar zijn fiets terug te kunnen bezorgen en om de verdachten voor diefstal te kunnen berechten is het van belang dat dit alsnog gebeurt.

Agressieve man aangehouden

AMERSFOORT Donderdagmiddag heeft de politie een 32-jarige Amersfoorter aangehouden die in het Plantsoen Noord en de Schimmelpenninckkade drie willekeurige voorbijgangers had geslagen.

Om 16.20 uur kreeg de politie verschillende meldingen over de mishandelingen. Agenten konden de verdachte aanhouden op de Teut. De geestelijke gesteldheid van de man wordt onderzocht.