Politie Haaglanden

Persberichten 23 maart

Haaglanden, 23-03-2007

Vluchtpoging na rit in gestolen auto
Den Haag De politie hield donderdagnacht 22 maart omstreeks twee uur een 23-jarige inwoner van Den Haag aan voor het onder invloed rijden in een gestolen auto. Politieagenten zagen de man samen met een passagier rijden over de Westduinweg. Toen de auto de Zwaardstraat insloeg, gaven de agenten een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken in eerste instantie. Aan het einde van de straat stopte hij echter plotseling en zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging te voet werd de 23-jarige aangehouden. De man overhandigde de agenten een rijbewijs. Dat bleek later niet alleen van zijn broer te zijn, maar ook nog eens ongeldig te zijn verklaard wegens verkeersovertredingen door diezelfde broer. De 23-jarige beschikte in het geheel niet over een rijbewijs. Bovendien bleek uit een blaastest dat hij te veel had gedronken. De man had de auto van zijn broer zonder diens toestemming meegenomen. Aan het bureau moest de verdachte ook nog eens ruim 270 euro aan openstaande boetes betalen.

Snelheidscontrole
Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op de Groot Hertoginnelaan zijn donderdagmiddag 22 maart 49 automobilisten bekeurd. In totaal passeerden 580 bestuurders de radarwagen van Politie Haaglanden.

Openbaar vervoer-hater
Den Haag Een 53-jarige Hagenaar heeft het kennelijk niet zo op het openbaar vervoer in zijn stad. De man werd donderdagochtend 22 maart omstreeks half elf aangehouden nadat hij op de Beeklaan een abri had vernield. Toen politieagenten de man op de Regentesselaan aanhielden, werden zij aangesproken door de bestuurder van een tram. De man vertelde de agenten dat de verdachte zojuist ook een baksteen op de rails had gelegd toen hij kwam aanrijden.

Vrouw uit voertuig geknipt
Den Haag De brandweer heeft donderdag 22 maart omstreeks 17.05 uur op de Dierenselaan een 41-jarige Haagse vrouw, uit haar auto bevrijd, door het dak open te knippen. De vrouw raakte bekneld in haar voertuig omdat een ander voertuig achterop haar auto botste, terwijl zij voor het zebrapad stond te wachten. De vrouw is vermoedelijk met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van de botsing is niet bekend. De 34-jarige bestuurder van het achteropkomende voertuig, kwam met de schrik vrij.

Meer dan 170 km/u
Den Haag Politieagenten zagen een automobilist 22 maart om 23.30 uur wel erg hard rijden op de A4. Na controle bleek de 23-jarige man uit Maassluis meer dan 170km/u te hebben gereden, terwijl 100km/u is toegestaan. De automobilist moest zijn rijbewijs direct inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Bocht te krap genomen
Leidschendam Een 83-jarige automobiliste uit Leidschendam nam 22 maart om 17.00 uur de bocht naar rechts op de Dobbelaan iets te krap waardoor zij een geparkeerde auto raakte. De automobiliste reed verder waarna zij een andere geparkeerd staande auto raakte. Meerdere getuigen belden de politie. De agenten brachten de bejaarde dame thuis en namen haar rijbewijs in. De betrokkenen zijn van de schade op de hoogte gebracht.

Dubbel de klos
Rijswijk - Een 42-jarige automobilist uit Den Haag kon 23 maart om
01.20 uur op de Verrijn Stuartlaan geen rijbewijs laten zien aan politieagenten die hem controleerden. De Hagenaar bleek helemaal geen rijbewijs te hebben. Wel stond er nog een boete open. Hij kon 85 betalen en kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Handgranaat aangetroffen
Monster- Een voorbijganger trof 22 maart omstreeks 14.30 uur langs de vloedlijn nabij de Molenslag een oude Engelse handgranaat aan. De man belde de politie, die op haar beurt de Explosieve Opruimingsdienst waarschuwde. Deze dienst constateerde dat het om een echte handgranaat ging. Deze handgranaat kon volgens de experts niet meer ontploffen. De granaat is meegenomen en wordt vernietigd.

Iets te hoog, vrachtwagen vast onder viaduct
Honselersdijk De verkeerde route nemen had 22 maart om 15.40 uur tot gevolg dat een convooi exceptioneel muurvast kwam te zitten onder het Floraviaduct op de Middelbroekweg. Een ijzeren oog bovenop de vrachtwagen kwam vast te zitten in een een betonblok van het viaduct. Waardoor de vrachtwagen geen kant meer op kon. De Middelbroekweg was enige tijd afgesloten voor het verkeer om de vrachtwagen los te krijgen. Uiteindelijk moest de 24-jarige chauffeur uit Naaldwijk een groot gedeelte van de Middelbroekweg achteruit afleggen om weer verder te kunnen. Een sloopbedrijf verwijderde het beschadigde betonblok uit het viaduct. De bestuurder van de vrachtwagen kreeg een proces-verbaal.

Veel te hard, alle drie rijbewijs kwijt
Wateringen Politieagenten zagen op 22 maart omstreeks 20.30 uur op de Wippolderlaan een automobiliste met hoge snelheid rijden. De snelheid van de 22-jarige automobiliste uit Delft bleek 144 km/u te zijn terwijl 80 km/u toegestaan is. De vrouw kon direct haar rijbewijs inleveren.
Hetzelfde overkwam een 37-jarige automobiliste uit Den Haag. Zij reed op dezelfde weg 131 km/u. Ook zij moest haar rijbewijs inleveren. Een 19-jarige automobilist uit De Lier maakte het helemaal bont. Nadat agenten geconstateerd hadden dat hij met meer dan 100 km/u door Den Hoorn scheurde, reed de man met 160 km/u over de Woudseweg (80 km/u toegestaan). Deze 19-jarige automobilist die zijn rijbewijs pas sinds oktober 2006 had kon het direct inleveren.

Politie zoekt getuigen aanrijdingen
Delft Politie Delft is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Hooikade. Twee fietser botsten woensdag 21 maart omstreeks 20.00 uur door nog onbekende oorzaak tegen elkaar. Een van de twee, een 29-jarige Delftenaar, raakte daarbij gewond en verloor zelfs korte tijd zijn bewustzijn. De andere fietser reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.
Donderdag 22 maart omstreeks 17.50 uur vond een soortgelijk incident plaats op het fietspad aan de Isaac Da Costalaan. Een 47-jarioge snorfietser uit Delft kwam in botsing met een nog onbekende fietser. De vrouw kwam daarbij ten val en raakte gewond aan haar knie. Ook hier reed de fietser door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het verkrijgen van helderheid in deze aanrijdingen? Belt u dan met de politie in Delft via 08900-8844.

Mooie vangst
Delft Politieagenten hielden woensdag 21 maart in zijn woning aan de Papsouweselaan een 63-jarige Delftenaar aan. De man stond gesignaleerd voor een geldboete. Op zich niets bijzonders. De man stond echter gesignaleerd voor een bedrag van 220.000,-- te vervangen door 670 dagen hechtenis. Aangezien de man niet zoveel geld had werd hij ingesloten.

Fietsertje (6) gewond bij aanrijding
Delft Een 6-jarige fietsertje uit Delft raakte donderdag 22 maart om 15.30 uur gewond bij een aanrijding op de Bantulaan. Het meisje fietste met haar moeder over de Bantulaan toen zij werd aangereden door een 44-jarige automobiliste die een parkeervak wilde verlaten. Het meisje viel daarbij en raakte gewond aan haar voet. Zij werd voor controle vervoerd naar het ziekenhuis.

Grote verkeerscontroles in Delft
Delft Twee omvangrijke verkeerscontroles vonden donderdag 22 maart plaats in Delft. Tussen 15.00 en 19.00 uur werd op de Martinus Nijhoflaan gecontroleerd. 56 automobilisten en 6 taxis werden aan een controle onderworpen. In elf gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor mobiel bellen, rijden zonder verzekering en of rijbewijs en het rijden zonder autogordel. Een 71-jarige Rotterdammer werd aangehouden omdat de man zich verbaal agressief gedroeg tegen de controlerende agenten.
Een tweede controle vond plaats tussen 19.00 en 22.00 uur op de Provincaleweg. Daar werden 67 personenautos aan een controle onderwerpen. In maar liefst 45 gevallen werd voor diverse overtredingen (gordel/kinderzitje/mobiel bellen, verzekering, rijbewijs e.d.) proces-verbaal opgemaakt. Een automobilist werd aangehouden omdat hij als beginnend bestuurder teveel alcohol op had. De man blies 255 ugl en kreeg een proces-verbaal.

Verdachten met drugs aangehouden
Delft Twee inwoners uit Polen (28 en 30 jaar) werden vrijdagochtend 23 maart om 00.30 uur aangehouden op de Zuidwal. Politieagenten die het voertuig voor een routinecontrole controleerden roken een sterke henneplucht. Toen zij in de auto een onderzoek instelden troffen zij enkele plakken hasj (circa 1 kilo) aan. Beide Polen werden voor nader onderzoek ingesloten.

Politievoertuigen botsen
Zoetermeer Twee politieautos botsten donderdag 22 maart om 09.30 uur onbedoeld op elkaar. Beide eenheden waren op weg naar de Heemvlietstraat vanwege een incident. In de Heenvlietstraat reed een van de politieautos achteruit en zag daarbij de achter hem rijdende collega over het hoofd. Lichte materiele schade was het gevolg.

Verdachte steekincident aangehouden
Zoetermeer Een 36-jarige Zoetermeerder werd donderdag 22 maart om 09.30 uur aangehouden in een woning aan de JC Bloemhove. Politieagenten die vanwege een melding omtrent moeilijkheden binnen een onderzoek instelden, troffen op straat een half naakte man (36 jaar) aan. De man die gewond was verklaarde dat hij in zijn woning was aangevallen door een man die hem enkele maken had gestoken. In de woning troffen de agenten een 35-jarige man die direct werd aangehouden. Een 37-jarige vrouw had zich in de badkamer verstopt voor de agressieve man. De verdachte wordt vandaag 23 maart voor geleid bij de rechter-commissaris. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Fietster gewond bij aanrijding
Zoetermeer Een 16-jarige fietster uit Zoetermeer raakte donderdag 22 maart om 20. 30 uur gewond bij een aanrijding op de Karel Doormanlaan. De vrouw werd aangereden door een 23-jarige automobilist uit Kwintsheul die bij het veranderen van richting de tegemoet komende vrouw over het hoofd zag. Met wat schaafwonden werd de vrouw vervoerd naar het ziekenhuis.

Spanjaard onder invloed
Zoetermeer Een 20-jarige automobilist uit Alicante (Spanje) werd vrijdagochtend 23 maart kort na middernacht op de Afrikaweg aangehouden. De man werd bij een routinecontrole staande gehouden waarna bleek dat hij teveel had gedronken. De man blies 660 ugl en kon direct 650,- betalen. Met een rijverbod van negen uren moest de man even wachten voordat hij zijn reis verder kon vervolgens.

Na ruzie in de cel
Zoetermeer Politieagenten die vrijdagochtend 23 maart om 00.30 uur vanwege moeilijkheden binnen een onderzoek instelden in een woning aan het Hoevenbos waren redelijk snel klaar. Het bleek dat een van de partijen, een 38 jarige Zoetermeerder, nog gevangenisstraf van 76 dagen had openstaan. De man werd direct aangehouden.