Persberichten stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht, 23-03-2007

Politie zoekt slachtoffers

UTRECHT - Eind januari 2007 is in Utrecht een 25-jarige man op heterdaad op het Jaarbeursplein aangehouden die verdacht wordt van het chanteren van een persoon die een bezoek aan een prostituee had gebracht in Utrecht.

Het slachtoffer werd, onder dreiging van het bekendmaken van dat bezoek, gechanteerd en moest een bepaald geldbedrag betalen. In dit onderzoek zijn inmiddels meerdere incidenten/slachtoffers bekend geworden.

De politie vraagt personen die in een dergelijke situatie beland zijn geraakt en daarvan nog geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen of in ieder geval kenbaar te maken bij de (plaatselijke) politie of bij de politie van bureau Marco Polo, telefoon 0900-8844.

Inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT - De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij probeerde in te breken in een school.

Getuigen belden omstreeks 23.30 uur naar de politie omdat men zag dat twee onbekende mannen aan het inbreken waren bij een school aan de Teun de Jagerdreef. Ter plaatse zagen agenten twee mannen over het schoolplein hard weglopen. Na een korte achtervolging kon één van de twee inbrekers - 38 jaar uit Utrecht - worden aangehouden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie doet nog onderzoek naar de tweede verdachte.

Gewapende overval

UTRECHT - Op een winkel aan het van Starkenborghof vond donderdagavond een gewapende overval plaats.

Personeel van de winkel was na sluitingstijd nog bezig met de schoonmaak toen omstreeks 20.55 uur plotseling een man in de winkel stond. De man was gewapend en eiste geld van de twee aanwezige personeelsleden. Uiteindelijk vertrok de overvaller met een onbekend geldbedrag.

Het signalement van de verdachte luidt, man met een getinte huidskleur, ongeveer 1.75 mtr. lang en normaal postuur. Hij droeg een zwarte trainingsbroek met een brede witte bies en een driekwart groenachtige jas. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT - Donderdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 44-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg op de Herenweg omstreeks 17.25 uur een stopteken en moest - in verband met een controle - een blaastest afleggen. Uit de test bleek dat de Utrechter te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 440 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Aanrijding letsel

UTRECHT - Op de Azielaan vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats. Hierbij raakte de scooterbestuurder gewond.

Rond 15.55 uur reed een 16-jarige jongen met zijn scooter over de Azielaan vanuit de richting van de Rooseveltlaan. Ter hoogte van de Columbuslaan werd de jongen aangereden dor een 34-jarige automobilist uit Utrecht. De autobestuurder verklaarde de jongen op de scooter niet gezien te hebben. Het slachtoffer werd met onbekend letsel, overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Straatroof

UTRECHT - Op de Johan Winnubstlaan vond donderdagavond een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 42-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 18.55 uur vanaf de Lessinglaan in de richting van de Handelstraat. Plotseling werd de man van achteren benaderd door twee personen op een scooter. De passagier greep in het voorbijgaan de tas van de man uit zijn hand. Hierdoor viel het slachtoffer op de grond. De twee verdachte op de scooter konden wegkomen. De tas van de man werd enige tijd later leeg teruggevonden in de Handelstraat. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.

Twaalf auto's opengebroken

UTRECHT - Op een parkeerplaats aan de Sorbonnelaan werden donderdagmorgen twaalf auto's opengebroken. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 08.05 uur kreeg de politie een melding dat een groot aantal auto was opengebroken op een parkeerplaats aan de Sorbonnelaan. Ter plaatse troffen agenten een grote hoeveelheid glas aan. Uit onderzoek bleek dat bij twaalf auto's was ingebroken en ruiten waren ingeslagen. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de auto-inbraken. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.