Ingezonden persbericht


Toonaangevende vechtspelserie van sega slaat alles op de next-genconsole knock-out

LONDEN & SAN FRANCISCO (5 maart 2007) - SEGA Europe Ltd. en SEGA® of America, Inc. kondigen aan dat de release van Virtua Fighter 5 voor het Sony PlayStation® 3 computer entertainment system, plaatsvindt op 23 maart 2007. Dit nieuwste deel in de alom geprezen serie zal arcade-vechtspellen naar nieuwe hoogten tillen, omdat het daadwerkelijk de mogelijkheden van next-genhardware benut.

Virtua Fighter 5 bevat 17 vechtsterren, waaronder personages uit eerdere delen en twee nieuwe personages: El Blaze en Eileen. El Blaze is een Mexicaanse vechtkampioen die tegenstanders verslaat met een snelle Lucha Libre-vechtstijl. Eileen komt oorspronkelijk uit China en gebruikt een Monkey Kung-Fu-vechtstijl die ze van haar grootvader, een voormalige Kung-Fu-meester, heeft geleerd. Spelers kunnen hun personages aanpassen door een keuze te maken uit vier kostuums met unieke patronen, en talloze accessoires die op diverse lichaamsdelen van de personages kunnen worden aangebracht.

"Virtua Fighter 5 is zonder twijfel het ultieme vechtspel", aldus Matt Woodley, Creative Director van SEGA. "Uit deze titel blijkt duidelijk dat SEGA de concurrentie op het gebied van next-gengames ver achter zich laat."

Virtua Fighter 5 zit boordevol actie en zal menig hart sneller doen kloppen: spelers die zich in de strijd werpen, moeten het opnemen tegen talloze populaire personages. Spelers eindigen niet alleen aan de top door bijzonder sterke tegenstanders te verslaan, maar ook door prijzengeld te winnen, waarmee ze talloze items kunnen kopen in de in-game shop. Met deze items kunnen spelers hun ultieme personage bouwen en de allerbeste Virtua Fighter worden. Daarnaast introduceert het spel de 'Offensive Move', een nieuwe manoeuvre waarmee tegenstanders eenvoudig vanaf de zijkant kunnen worden benaderd. Dit voegt een strategisch element toe aan de strijd. Het spel biedt ondersteuning voor 720p HD-resolutie.

Screenshots en illustraties vind je op de SEGA-site voor de pers op www.sega-press.com.

Over SEGA® Europe:
SEGA Europe Ltd. is de Europese distributietak van SEGA Corporation, dat gevestigd is in Tokio (Japan). SEGA Corporation is wereldwijd leider op het gebied van interactief amusement, zowel binnen- als buitenshuis. Het bedrijf ontwikkelt, publiceert en distribueert interactieve softwareproducten voor diverse hardwareplatforms, waaronder pc's, draadloze apparatuur en platforms van Nintendo, Microsoft en Sony Computer Entertainment Europe. De website van SEGA Europe is te vinden op www.sega-europe.com. Over SEGA® of America, Inc.:

SEGA of America, Inc. is de Amerikaanse distributietak van SEGA Corporation, dat gevestigd is in Tokio (Japan). SEGA Corporation is wereldwijd leider op het gebied van interactief amusement, zowel binnen- als buitenshuis. Het bedrijf ontwikkelt, publiceert en distribueert interactieve softwareproducten voor diverse hardwareplatforms, waaronder pc's, draadloze apparatuur en platforms van Nintendo, Microsoft en Sony Computer Entertainment Inc. De website van SEGA of America is te vinden op www.sega.com.

###

---- --
Vervoer

Adres: 'De Aardinghal', tt. Neveritaweg 1 - 5, 1033 WB, Amsterdam-Noord

Auto: Parkeren is gratis

Routebeschrijving auto:
Via Zeeburgertunnel

Ring A10, afslag S118, richting Tuindorp Oostzaan. Bij de stoplichten linksaf (Noord) en het volgende stoplicht rechtdoor. Het eerste stoplicht daarna rechtsaf (Noord). U volgt nu de Molenaarsweg die overgaat in de Cornelis Douwersweg. Na de tweede rotonde en een stoplicht gaat deze weg over in de Klaprozenweg en neemt u na dit stoplicht de eerste afslag naar rechts. Dit is de van Riemsdijkweg. Deze rijdt u uit tot u de rode aanlegsteiger van de pont ziet liggen.

Via IJtunnel

U neemt uit de tunnel op de Nieuwe Leeuwarderweg direct de eerste afrit en gaat dan linksaf de Van Hasseltweg op (Noord 1). Ga dan rechtsaf de Kamperfoelieweg op en bij het tweede stoplicht linksaf de Klaprozenweg op. Na de brug over het zijkanaal I linksaf de Van Riemsdijkweg op, die u uitrijdt tot de rode aanlegsteiger van de pont.

Via Coentunnel

Ring A10, direct uit de tunnel afslag S118 (Tuindorp Oostzaan). Bij de stoplichten rechtsaf (Noord) en bij de volgende stoplichten opnieuw rechtsaf (Noord). U volgt nu de Molenaarsweg die overgaat in de Cornelis Douwersweg. Na twee rotondes en één stoplicht gaat deze weg over in de Klaprozenweg. Na dit stoplicht neemt u de eerste afslag naar rechts. Dit is de van Riemsdijkweg. Deze rijdt u uit tot u de rode aanlegsteiger van de pont ziet liggen.

Via A8

Afslag S118 (Tuindorp Oostzaan). Bij het stoplicht linksaf. Onder de snelweg door het eerste stoplicht rechtsaf de Verlengde Stellingweg op. Met de weg mee naar rechts twee stoplichten rechtdoor. Bij het volgende stoplicht gaat u rechtsaf de Molenaarsweg op. Deze weg gaat over in de Cornelis Douwesweg. Na twee rotondes en één stoplicht gaat deze weg over in de Klaprozenweg. Na dit stoplicht neemt u de eerste afslag naar rechts. Dit is de van Riemsdijkweg. Deze rijdt u uit tot u de rode aanlegsteiger van de pont ziet liggen.

Routebeschrijving Openbaar Vervoer:

Vanaf het Centraal Station Amsterdam zijn er verschillende mogelijkheden. Pont

Het NDSM-Veer (meest linker veer) vertrekt elk half uur om kwart voor en kwart over het hele uur vanaf de aanmeersteigers achter het Centraal Station (Waterplein West). De pont is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers en duurt 7 minuten. De overtocht is gratis.

Bus

Vanaf het Stationsplein (voorzijde Centraal Station) vertrekt GVU-lijn 35 richting Molenwijk. Uitstaphalte Atatürk.

Vanaf Oosterdokskade (achterzijde Centraal Station) vertrekken de GVU-lijnen 91 & 94. Uitstaphalte Klaprozenweg.



Ingezonden persbericht