Stadsdeel Amsterdam-Noord

Feestelijke opening Scorpio

Op 23 maart opent portefeuillehouder jeugd Chris de Wild Propitius om 15.30 uur op spectaculaire wijze de tijdelijke locatie van jongerencentrum Scorpio. Scorpio is hét jongerencentrum voor tieners en jongeren in Nieuwendam.

Het jongerencentrum is verhuisd. In het kader van de stedelijke vernieuwing moest er een andere plek komen. Omdat Scorpio goed bezocht wordt door de Noordse tieners en jongeren, is er een tijdelijke locatie gezocht. Behalve in het centrum zelf, zijn er ook activiteiten in de gymzaal aan de Alkmaarstraat.

Rond 2009 verrijst er definitief een nieuw centrum voor de jongeren in Nieuwendam. Dit moet een gebouw worden waarin het jongerenwerk, ROC ASA, het VMBO samen hun diensten aan de jongeren kunnen leveren. Momenteel voeren stadsdeel en Kansweb gesprekken met ROC ASA en vmbo-school Bernard Nieuwentijt (locatie IJdoorn) om de samenwerking concreet te maken en waar mogelijk al samen te werken.

De opening van Scorpio begint om 15.30 en duurt tot 17.30 uur. Het adres is Jisperveldstraat 630. Na de officiële openingshandeling treden verschillende jongeren op, waaronder een rapper, een brassband en dansers.