ID&T


TopNotch-Koning bundelt krachten met B-Live

Op 23 maart vindt in Off-Corso Rotterdam de derde aflevering plaats van Bacardi B-Live. Eerdere edities bewezen al hoe spectaculair de samenwerking tussen artiesten uit verschillende genres uit kan pakken. Na Don Diablo in Amsterdam en Joost van Bellen in Tilburg treedt nu TopNotch-eigenaar Kees de Koning op als creatief curator. De Koning presenteert natuurlijk de sterren van zijn eigen label als Kubus & Bangbang en nieuwkomer Nina. Daarnaast verwelkomt hij één van zijn grote helden: hiphoplegende en collega-labeleigenaar Schoolly D. Skater-kunstenaar Piet Parra (o.a. kledingmerk Rockwell) en de underground modekoningen van LIJFSTIJL Rotterdam zorgen voor verrassende cross overs.

Met TopNotch bouwde voormalig Oor-journalist en 3voor12-jock Kees de Koning een hiphop-label op met internationale allure. Aan de toch al indrukwekkende rij kwaliteitsreleases werden onlangs weer twee pareltjes toegevoegd: de albums van Kubus & Bangbang en Nina. Beiden zijn in Rotterdam live te zien. De Londense rapper Bangbang (John Reilly) voorziet de beats van Kubus, wizard uit Zwolle Zuid, van verbaal vuurwerk. Nina is met haar 25 jaar al menige kerel de baas én de eerste Nederlandse vrouwelijke rapper die een soloalbum uitbrengt. Niet te missen is natuurlijk het optreden van old school-pionier Schoolly D. In 1987 scoorde hij al een hit met Saturday Night. Hij was tevens de eerste rapper die gebruik maakte van live instrumenten en zijn muziek uitbracht op zijn eigen label. Gedurende de avond zullen ook U-Niq, Winne, Mr Wix, Piet Parra en diverse verrassingsacts acte de presence geven.

B-LIVE NEDERLAND
Vier keer per jaar staat BACARDI B-LIVE garant voor verrassende cross overs en uitdagende samenwerkingen tussen artiesten uit verschillende genres. Don Diablo die in Amsterdam het podium deelt met rocker Spike, Mode-ontwerper Bas Kosters die in Tilburg een show verzorgt met dj Joost van Bellen: alles kan, zolang het maar gaat om vernieuwende concepten, die passen binnen de geest van het concept. Bacardi B-Live stimuleert ook op andere fronten grensoverschrijdende en zinnenprikkelende creativiteit. Zo werden aanstormende talenten uitgedaagd multimediale kunstwerken te maken voor het Free Spirited-programma dat te zien was op het doek van het Pleinmuseum tijdens Lowlands 2006.

B-LIVE INTERNATIONAAL
BACARDI B-LIVE is een internationaal concept dat in meer dan 20 landen wordt uitgerold. De kick off vond vorig jaar plaats in Londen met een live samenwerking tussen DJ Dimitri from Paris, Chaka Khan, Los Amigos Invisibles en funkpionier Roy Ayers. Op het online radiostation BACARDI B-LIVE Radio zijn 24 uur per dag exclusieve dj sets, remixes en livesets van de verschillende evenementen te beluisteren. Hiernaast is het mogelijk om B-LIVE Radio te beluisteren via de mobiele telefoon.

Tickets voor BACARDI B-LIVE kosten 15.= (ex fee) en zijn verkrijgbaar bij Ticketservice en Lijfstijl Rotterdam.

BACARDI B-LIVE
23 maart Off_Corso Rotterdam
Tijd: 22:00 uur tot 05:00 uur

Geplaatst op: 13-03-2007