Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

12-03-2007

Achtste Kohnstammlezing met KNAW-president Frits van Oostrom Onder de titel 'Een zaak van alleman. Over canon, schoolboeken, docenten en algemene ontwikkeling' houdt Frits van Oostrom, president van de KNAW, op 23 maart 2007 de achtste Kohnstammlezing.

Nederland was in de afgelopen maanden in de ban van de canon. In zijn Kohnstammlezing reflecteert Frits van Oostrom op de stand van zaken, en vooral op de bredere implicaties waartoe het canonproces volop uitnodigt. Het betoog zal uitmonden in drie ferme aanbevelingen voor de nieuwe minister van OCW, Ronald Plasterk - en voor ons allen.

De Kohnstammlezing wordt ieder jaar georganiseerd en is gratis toegankelijk. De lezing begint om 15.00 uur en vindt plaats in de Aula van de Oude Lutherse Kerk, Singel 411 / hoek Spui in Amsterdam. De lezing wordt gepubliceerd in een speciale reeks, uitgegeven door de Vossiuspers UvA Amsterdam. Bezoekers ontvangen het boekje gratis.

Plaatsen reserveren

Frits van Oostrom (1953) is neerlandicus-mediëvist, universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en voorzitter van de canoncommissie. Hij spreekt en publiceert op het raakvlak van cultuurgeschiedenis, onderwijs en samenleving. Hij was gasthoogleraar aan Harvard University (1999), winnaar van de Spinozaprijs (1995) en van de AKO-Literatuurprijs voor zijn boek Maerlants wereld (1996); zijn recente boek Stemmen op schrift werd genomineerd voor dezelfde prijs.