Ingezonden persbericht


persbericht

Museum het land van thorn heropent met twee exposities

Amsterdam, maart 2007

De Vlaamse kunstenaars Rita Vansteenlandt en Eddy Walrave presenteren bijzonder werk tijdens de (her)opening van museum Het Land van Thorn, op 23 maart 2007. Aanleiding is de volledige herinrichting van het museum waarbij flink geïnvesteerd is in een audiovisueel en interactief programma in vier talen. Beide kunstenaars exposeerden herhaaldelijk in binnen- en buitenland.

Speciaal voor deze gelegenheid zijn er vanuit een helikopter luchtopnames gemaakt van Thorn. Deze fotoŽs Žvan grote hoogteŽ zijn door Vansteenlandt vertaald op elf kleurrijke doeken. De kunstenares laat Thorn vanuit vogelperspectief zien. Eddy Walrave toont sculpturen. Zijn merendeels menselijke figuren laten in stilte en eenvoud sterke emoties zien.

Thorn staat door zijn witte huizen en gebouwen bekend als `Het Witte Stadje' dat bezocht wordt door veel wandelaars, dagjesmensen en liefhebbers van kunst en cultuur.

Vanaf 24 maart gaan het museum en de Abdijkerk van Thorn hand in hand verder. De samenwerking dient ertoe de jaarlijkse 250.000 bezoekers beter te kunnen informeren. Er is een audiovisueel programma met koptelefoon ontwikkeld, waarmee individuele bezoekers op eigen houtje door Museum, Kerk en 'Stad' kunnen wandelen. Voor de inwoners van gemeente de Maasgouw, waartoe Thorn hoort, is er naar aanleiding van de heropening een bijzonder feestweekend georganiseerd.