De gezonde snelrestauratie bestaat wel !

Via deze weg deelt EXKi zijn verbazing en teleurstelling mee over de reactie van bepaalde media op het artikel over snelrestauratie in Testaankoop van februari.

EXKi wenst de behaalde resultaten en zijn missie van de afgelopen zes jaar te verduidelijken: de creatie en voorstelling van kwaliteitsrecepten, op basis van verse en natuurlijke ingrediënten (zonder toegevoegde middelen).

In het artikel van Testaankoop wordt Exki uisluitend positief vermeld. Men merkt enkel een tekort op aan informatie over de voedingswaarde van de producten. Op de etiketten of in de rekken vindt men de volgende informatie terug :

1. de volledige lijst van ingrediënten,

2. het gewicht

3. het aantal calorieën per 100 gram.

Sinds 18 maanden heeft Exki in samenwerking met CIRIHA (Centrum voor informatie en onderzoek betreffende de voedselintolerantie en gezonde voeding) en Dieteo (samen met dietisten ontwikkelen ze programma's die u helpen gezond en evenwichtig te eten) een duidelijk en doeltreffend informatiemodel over het voedingsevenwicht bij Exki uitgewerkt.

De resultaten van die inspanningen zullen vanaf 21 maart voor de klanten beschikbaar zijn.

Per recept zal men informatie geven aan de hand van het gehalte van elke "verdieping van de voedselpiramide" (koolhydraten, groenten en fruit, kaas en vlees, vetten, enz.) in verhouding met de dagelijkse behoefte. Hierbij krijgt u ook de raad van een diëtetiste om verschillende producten te combineren tot een evenwichtige maaltijd. Geen enkel product is op zich een evenwichtige maaltijd (vb: een soep, zelfs met brood, is geen evenwichtige maaltijd).

Sinds zijn start werkt Exki samen met Frank Fol, de groentenkok en bedenker van vernieuwende recepten rijk aan groenten. In 2005 werd Exki toegelaten als lid van Euro-Toques dankzij de erkenning van en de toewijding aan de kwaliteit van zijn producten.

EXKi streeft ernaar kwaliteitsgraanproducten aan te bieden ( bijvoorbeeld biobrood), het vetgehalte te verminderen en geen oliën rijk aan verzadigde vetzuren (olijf- of koolzaadolie) te gebruiken. Zo bevatten de recepten noch boter noch mayonaise. EXKi gebruikt legumaises®, bedacht door Frank Fol en vervaardigd op basis van 80% verse groenten.

EXKi kondigt een persconferentie aan op 21 maart naar aanleiding van deze zaak.

Voor bijkomende informatie, contacteer Bernard Sironval. bernard.sironval@exki.be of op 02.551.52.31 of op 0494.33.33.84

Bernard Sironval
Woordvoerder van EXKi