De gezonde snelrestauratie bestaat wel !
Via deze weg deelt EXKi zijn verbazing en teleurstelling mee over de
reactie van bepaalde media op het artikel over snelrestauratie in
Testaankoop van februari.
EXKi wenst de behaalde resultaten en zijn missie van de afgelopen zes
jaar te verduidelijken: de creatie en voorstelling van
kwaliteitsrecepten, op basis van verse en natuurlijke ingrediënten
(zonder toegevoegde middelen).
In het artikel van Testaankoop wordt Exki uisluitend positief
vermeld. Men merkt enkel een tekort op aan informatie over de
voedingswaarde van de producten. Op de etiketten of in de rekken
vindt men de volgende informatie terug :
1. de volledige lijst van ingrediënten,
2. het gewicht
3. het aantal calorieën per 100 gram.
Sinds 18 maanden heeft Exki in samenwerking met CIRIHA (Centrum voor
informatie en onderzoek betreffende de voedselintolerantie en gezonde
voeding) en Dieteo (samen met dietisten ontwikkelen ze programma's
die u helpen gezond en evenwichtig te eten) een duidelijk en
doeltreffend informatiemodel over het voedingsevenwicht bij Exki
uitgewerkt.
De resultaten van die inspanningen zullen vanaf 21 maart voor de
klanten beschikbaar zijn.
Per recept zal men informatie geven aan de hand van het gehalte van
elke "verdieping van de voedselpiramide" (koolhydraten, groenten en
fruit, kaas en vlees, vetten, enz.) in verhouding met de dagelijkse
behoefte. Hierbij krijgt u ook de raad van een diëtetiste om
verschillende producten te combineren tot een evenwichtige maaltijd.
Geen enkel product is op zich een evenwichtige maaltijd (vb: een
soep, zelfs met brood, is geen evenwichtige maaltijd).
Sinds zijn start werkt Exki samen met Frank Fol, de groentenkok en
bedenker van vernieuwende recepten rijk aan groenten. In 2005 werd
Exki toegelaten als lid van Euro-Toques dankzij de erkenning van en
de toewijding aan de kwaliteit van zijn producten.
EXKi streeft ernaar kwaliteitsgraanproducten aan te bieden (
bijvoorbeeld biobrood), het vetgehalte te verminderen en geen oliën
rijk aan verzadigde vetzuren (olijf- of koolzaadolie) te gebruiken.
Zo bevatten de recepten noch boter noch mayonaise. EXKi gebruikt
legumaises®, bedacht door Frank Fol en vervaardigd op basis van 80%
verse groenten.
EXKi kondigt een persconferentie aan op 21 maart naar aanleiding van
deze zaak.
Voor bijkomende informatie, contacteer Bernard Sironval.
bernard.sironval@exki.be of op 02.551.52.31 of op 0494.33.33.84
Bernard Sironval
Woordvoerder van EXKi