Ingezonden persbericht

ONDER EMBARGO! tot dinsdag 20 maart, 12.30u

PERSBERICHT

Den Haag, 20 maart 2007

CLOWN-LEGER BIED AMERIKA NIEUW WAPEN AAN
- ballon-'bom' met lachpoeder in strijd tegen de oorlog -

Dinsdag 20 maart aanstaande, precies vier jaar na het uitbreken van de oorlog in Irak, zal CloLoNeL (Clownlijk Loslopend Nederlands Leger, ofwel het Nederlandse Clown-Army) een nieuw wapen aanbieden aan de ambassadeur van de VS in Den Haag. Dit wapen is HET middel in de strijd tegen de oorlog! Enkele clowns zullen rond 12.30u het wapen gaan aanbieden bij de Amerikaanse ambassade op het Lange Voorhout te Den Haag. Ze verwachten dat de Amerikanen zeer blij zullen zijn met dit wapen, omdat het iedereen zeer vrolijk maakt en het eindelijk uitzicht bied op het beeindigen van elke oorlog waar ook ter wereld.

Het wapen, dat bestaat uit een ballon-'bom' met speciaal lachpoeder, zal iedereen aan het lachen brengen die er mee gebombardeerd wordt. CloLoNeL zal tijdens het aanbieden van het wapen tevens een demonstratie geven over de werking van de lachbom. Ze zullen het op zichzelf werpen en op de ambassade, om te laten zien dat het echt niet schadelijk is en echt werkt. Ook zullen de clowns omstanders de gelegenheid geven dit wapen op de ambassade te gooien.
CloLoNeL verwacht dat de lachbom revolutionair zal doorbreken. "We willen de wereld veroveren met lachen, knuffels, bloemen, grappen, grollen en deugnieterij. Deze lachbom kan ons daar heel goed bij helpen, samen met de wereld-overheersings technieken van de Amerikanen", aldus adjunct- hoofd- opperclown Rode Neus van CloLoNeL.
Het aanbieden van het wapen gaat gepaart met enkele foto-genieke momenten.
"Er is een speciale delegatie van CloLoNeL geformeerd om deze eervolle missie tot uitvoer te brengen. Ze hebben zelfs extra intensieve lach-trainingen moeten volgen", deelt kapitein majoor Flik Flak mede.
CloLoNeL hoopt na deze aanbieding een uitnodiging te ontvangen van president Bush, om verder te onderhandelen hoe samen de wereld te veroveren met deze lachbom. Omdat CloLoNeL de Amerikaanse ambassade wil verrassen met dit revolutionaire wapen is uiterste geheimhouding tot aan de daadwerkelijke overhandiging zeer gewenst!

www.clolonel.nl