Nieuwe aanwinst in Begonialand: Begonia BELLFIRE


AMSTERDAM, 20070320 -- Na de succesvolle introductie van de exotische Begonia BONFIRE in 2005 komt de Australische plantenveredelaar Anthony Tesselaar International deze lente met een nieuw exemplaar, de Begonia BELLFIRE.

De naam BELLFIRE is gekozen vanwege de grootte en unieke vorm van de plant. BELLFIRE groeit omhoog tot een prachtige ronde volle verschijning, met een diameter oplopend tot wel 80 cm. De koraalroze klokvormige bloemen bedekken maar liefst de halve plant en bieden een mooi contrast met de diep donker gekleurde bladeren.

BELLFIRE is, net als voorganger BONFIRE, ideaal voor in tuinen of op balkons waar men behoefte heeft aan een massa kleur, maar slechts weinig tijd heeft om aan verzorging te besteden. De plant vereist namelijk zeer weinig onderhoud en is heel gemakkelijk te verzorgen. Bovendien is de nieuwe Begonia bestand tegen alle weersinvloeden. Storm, zware regenval en extreme hitte laten BELLFIRE ongedeerd. Men kan zelfs rustig op vakantie gaan zonder zich druk te hoeven maken om de verzorging van BELLFIRE.

BELLFIRE bloeit al vanaf de vroege lente en behoudt haar bloemen tot aan de eerste herfstvorst. BELLFIRE kan op diverse manieren worden geplant, in de volle grond, in een pot op het terras of balkon maar ook als hangplant. De plant zal zowel in de zon als in de gedeeltelijke schaduw volop bloeien.

De Begonia BELLFIRE zal in eerste instantie aankomend lenteseizoen gelimiteerd (200.000 stuks) worden uitgebracht in Nederland. De volledige uitgave van BELLFIRE staat gepland voor het zomerseizoen van 2008. Door onze partners en relaties de eerste uitgave van BELLFIRE aan te bieden, willen wij hen een stukje exclusiviteit verlenen'', aldus Anthony Tesselaar.

-Einde-