Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 20 maart

BERGEN OP ZOOM, 20 maart 2007

Man aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Op maandagmiddag hield personeel van een winkel aan de Laan van Brabant een winkeldief aan. De 19-jarige man uit Roosendaal wilde de winkel uitlopen zonder betaling van al zijn boodschappen. Hij wilde met medeneming van bijna 10,- aan boodschappen langs de kassa lopen. Hij werd hier tegengehouden en overgedragen aan de politie. De man stond de goederen af. Hij is na verhoor met een bekeuring van
140,- in vrijheid gesteld.


21 bekeuringen bij snelheidscontrole

ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie hield op maandag tussen 10.00 en 13.00 uur een snelheidscontrole aan de Achterdijk. Van de 164 passanten waren er 21in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u, terwijl hier een maximum van 60 km/u geldt.

Automobilist bekeurd voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdag omstreeks 01.30 uur een
56-jarige bestuurder uit Roosendaal aan voor rijden onder invloed. De automobilist werd staande gehouden op de Strausslaan. Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 355 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een bekeuring.

Zevenberger betrapt bij diefstal pallets

ZEVENBERGEN: De politie heeft dinsdagmorgen rond 04.00 uur een
36-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. Hij probeerde bij een bedrijf aan de Industrieweg pallets te stelen, maar werd betrapt door een werknemer van het bedrijf die de politie belde. Het personeelslid was gaan posten, omdat er de afgelopen maanden bij zijn werkgever al diverse malen pallets zijn ontvreemd. De politie nam de man over en zette hierbij uit voorzorg een diensthond in. Zevenberger is ingesloten op het bureau en in de loop van de middag in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Courage treft hennepkwekerijen aan

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie ontdekte op dinsdagochtend een hennepkwekerij in een woning aan de Gerard Majellastraat. In de woning waren bijna 350 hennepplanten aanwezig. De drugs zijn in beslag genomen. Ook de bijbehorende apparatuur nam de politie in beslag. In verband met de kwekerij zijn twee personen aangehouden. Het gaat om een 22-jarige Roosendaalse en een 20-jarige man uit Sarajevo. Tegen de laatste man is na verhoor sepot opgemaakt. Hij bleek niets te maken te hebben met de kwekerij. De man is overgedragen aan de
vreemdelingendienst. Tegen de 22-jarige vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM: In een woning aan het Hof van Sulzbach is op dinsdag ochtend een hennepkwekerij met ruim 200 planten aangetroffen. De kwekerij is geruimd en de planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De politie hield de bewoners van het pand, een 30-jarige vrouw en een 47-jarige man, op dinsdagmiddag aan. Ze zijn verhoord en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandagmiddag een 40-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht op zaterdag 17 maart twee medewerkers van een cafetaria aan de Vogelaar te hebben mishandeld. De mishandeling komt vermoedelijk voort uit een conflict wat eerder die dag plaatsvond met een aantal jongeren over overlast van voetballen. De verdachte is een familielid van één van de betreffende jongeren. De man mishandelde de 24-jarige man en
24-jarige vrouw uit Halsteren door hen onder andere in het gelaat te slaan. De slachtoffers hielden meerder zwellingen over in het gelaat. Ze deden beide aangifte. De verdachte is verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg