BOVAG

20-03-2007
NDA-voorzitter Geert Vermeer: Kies nu eens en wees duidelijk!

NDA-voorzitter Geert Vermeer deed deze krachtige oproep aan de fabrikanten en importeurs tijdens de vandaag in Utrecht gehouden NDA Dealerdag. Ook hield hij de aanwezigen voor dat met name de vaardigheden van de retailer en de kwaliteit van zijn winkel, bepalend zijn voor succes en rendement, niet alleen de gevoerde merken.

Ik doe een oproep aan de fabrikanten en importeurs: Kies nu eens en wees duidelijk! Kies voor je eigen distributiekanaal, kies voor je dealers en als je dat doet zullen de dealers voor je merk vechten. Maar als je als importeur naast je dealers ook zelf op grote schaal aan direct sales wilt doen, hoe kun je dan volledige loyaliteit van je dealers verwachten? Importeur ga nu niet van diverse tafels eten, dat is korte termijn politiek. Durf strategische keuze te maken en ga voor je eigen dealers. Als we elkaar aanvullen kan het merkkanaal de hele wereld aan.

Het zijn immers de merkdealers die het contact met de klant hebben, zij moeten de beste retailers zijn. Dat is de enige basis voor succes. De winkel, de medewerkers en de klantgerichtheid. Daar gaat het om. Vermeer citeerde om dat te illustreren de heer Albert Heijn: Als je een merk leidend laat zijn in je winkel ben je als retailer verloren. Je winkel moet het merk zijn en een merk moet ondersteunend en toevoegend zijn. De klanten moeten naar je winkel komen omdat het jóuw winkel is.

Met beide prikkelende stellingen gaf de NDA-voorzitter de branche stof om over na te denken en te discussiëren.
Bron: BOVAG persbericht
Datum: 20-03-2007